Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

Кристина Лечић [ Mreža, TVCG ]

25. 11. 2023. 14:16 >> 14:16

MJEŠTANKA TOLOŠA OGORČENA

"Ako se stanje sa vodom ne popravi, račune više nećemo plaćati"

Voda sa izvorišta Mareza već nekoliko dana nije za piće zbog obilnih padavina, pa su stanovnici Podgorice prinuđeni da kupuju flaširanu vodu.

Jedna od njih je i mještanka podgoričkog naselja Tološi Nada Radovanić koja danima unazad kupuje vodu, a sada ogorčena zbog aktuelnog stanja ima i poruku za lokalne vlasti. 

"Riješila sam da više ne plaćam račune, ako se stanje sa vodom ne popravi. Demonstrativno to saopštavam. Za kupovinu vode kao penzioner dovoljno izdvajam novca", kazala je ona. 

Novčani izdaci nisu jedini izazov sa kojima se suočavaju mještani iz podgoričkih naselja. Tu je i bojazan da piju vodu sa izvorišta Mareza zbog potencijalnog obolijevanja. 

"Imam unučiće koji se razbole četvrti dan samo li jave da voda nije za piće. Ili je u pitanju temperatura ili stomačni problemi. Potrebno je izgleda da se pojavi streptokoka ili salmonela ili da, ne daj Bože, neko smrtno strada da bi se reagovalo", ogorčena je Nada. 

Vodu sa Mareze koristi oko 20 gradskih naselja. Pored Tološa, tu su i Gornja i Donja Gorica, Siti kvart, Blok 5 i 6, Stara Varoš, Zelenika, Malo brdo...

Nada se sa nostalgijom sjeća vremena kad je voda sa Mareze nekad bila hladna, čista i svježa. 

"Imali smo osjećaj da pijemo pravu planinsku vodu. Treba samo da sačuvamo to njeno izvorište", poručila je ona. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније