Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

[ R.B. ]

22. 11. 2022. 20:37 >> 20:35

ZAVRŠENA ISTRAŽIVANjA

Kraljev park bezbjedan, uskoro otvaranje

Kraljev park će, nakon sedam mjeseci, ponovo biti otvoren za posjetioce, saopštila je u emisiji "Mreža" Ana Medigović iz Sekretarijata za kulturu Glavnog grada. Odluka o zatvaranju donešena je nakon urušavanja zemlje i otvaranja rupe u samom parku.

Medigović je kazala da su rezultati geofizičkih istraživanja terena pokazala da nema opasnosti od urušavanja, te da je teritorija parka bezbjedna. Itsraživanja su, kako je navela, trajala mjesec.

"U budućem periodu slijede arheološka istraživanja radi utvrđivanja o kakvom se objektu radi", istakla je ona.

Medigović je dodala da će se prvo sačekati stabilizacija vremena, a potpom će zaposleni iz podgoričkog "Zelenila obezbijediti dio gdje se nalazi otvor.

Na pitanje zašto se duže čekalo na otvaranje parka, Medigović je navela da su istraživanjima prethodile konsultacije sa Centrom za arheologiju i konzervaciju, kao i Ministarstvom kulture.

Istakla je i da su i u Glavnom gradu bili zatečeni otvaranjem rupe krajem aprila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније