Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

[ Izvor: Dan ]

05. 07. 2021. 07:18 >> 07:19

PODACI VODOVODA

Potrošnja vode u Podgorici veća dva i po puta

Visoke temperature uslovile su da građani počnu sa intenzivnijim zalivanjem bašti i dvorišta, zbog čega je u večernjim satima oslabljen pritisak vode u centru i rubnim područjima grada. Zato je potrošnja vode, kako je saopštio Filip Makrid, izvršni direktor preduzeća Vodovod i kanalizacija, u odnosu ne neki godišnji prosjek uvećana dva i po puta.

Makrid navodi da je sada malo stabilnije vodosnabdijevanje na čitavom području Podgorice.

"Prilikom vrućina koje su bile prisutne prethodne nedjelje imali smo problema na širem području glavnog grada, odnosno ruralnom dijelu. Imali smo pritužbe iz naselja Doljana, djelova Zete i Tuzi. U Zeti smo imali problem sa djelovima Balijača i Mahale, dok je u Tuzima to bio dio Karabuškog polja. Što se tiče seoskog područja najizraženiji problem je bio na području Lješanske nahije, odnosno Mjesne zajednice Barutana, gdje imamo vodovodni sistem koji je do pola rekonstruisan i gdje smo zbog nekontrolisane potrošnje i nemogućnosti kontrolisanja potrošnje na starom dijelu sistema morali da uvedemo dvadesetčetvoročasovnu restrikciju", rekao je Makrid.

Što se ostalih djelova grada tiče, kaže on, snabdijevanje je dosta dobro.

"Imamo problema sa izraženim padom pritiska u večernjim satima od 18 do 22 časa kada dolazi do prekomjerne potrošnje na području čitavog grada, kada su komplet kapaciteti vodovoda u smislu proizvodnje vode angažovani", navodi Makrid.

On objašnjava i zbog čega je isporuka vode uvećana dva i po puta.

"Potrošnja je sigurno uvećana dva i po puta u odnosu na neki godišnji prosjek. To je potrošnja koja ide preko 2.000 litara u sekundi i ona je u odnosu na potrošnju koju imamo u nekom normalnom periodu godine uvećana dva i po puta. Ono što je dobro sada jeste da je stanje vodoizvorišta dobro, oprema je remontovana. Na Marezi smo prošle godine imali remont velikih pumpnih agregata, imamo dovoljne količine vode i dovoljni su dotoci na vodoizvorištima, tako da za sada se trudimo da servisiramo ove potrebe najviše što možemo. U ovom trenutku ne vidim razlog za uvođenje restrikcija, a u narednom periodu ćemo morati zajedno sa Komunalnom policijom da vršimo kontrolu potrošnje u pojedinim naseljima i kontrolu nelegalnih priključaka u tim naseljima. To nam je cilj kako bismo građanima skrenuli pažnju kako ne bismo došli u situaciju da neko zaliva, a da neko nema ni za osnovne potrebe", poručuje Makrid. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније