Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

13. 12. 2020. 11:10 >> 11:12
1

VLAHOVIĆ

Azil ne smije biti zatvor za napuštene pse

Izvršni direktor NVO "Prijatelji životinja Podgorica" Dragoje Vlahović poručio je da azil ne smije da služi kao zatvor za napuštene pse, osim za one agresivne, već da to mora da bude mjesto gdje će psi biti sterilisani, čipovani i vraćeni u njihovo prvobitno stanište.

Vlahović je reagovao na nedavnu posjetu gradonačelnika Ivana Vukovića podgoričkom azilu za napuštene životinje.

“Zašto gospodine Vukoviću u taj azil niko od naših sugrađana ne može dovesti psa sa ulice na sterilisanje ili liječenje, već ih veterinari koji su tamo zaposleni po ugovoru upućuju u svoje privatne ambulante i to papreno naplaćuju? Zašto volonteri koji brinu o napuštenim psima plaćaju privatne pansioni, ako su građani Podgorice dali toliki novac za proširenje kapaciteta azila? Zašto postoje povlašćene i nepoželjne organizacije koje se bave zaštitom životinja? Zašto gradonačelniče dozvoljavate da nam vukovi šetaju Glavnim gradom, šta rade Vaše inspekcije i zašto ne rade ništa?”, pita Vlahović gradonačelnika.

Poziva Vukovića da zajedno prošetaju gradom, gdje će, kako kaže, vidjeti veliki broj nesterilisanih pasa.

“O onim nečipovanima i da govorim, jer taj dio posla Vaše inspekcije ne obavljaju. Po nama, azil ne smije da služi kao zatvor za napuštene pse (osim za one agresivne), već da to bude mjesto gdje će oni biti sterilisani, čipovani i vraćeni na njihovo prvobitno stanište. Takvi psi ne bi pokazivali agresiju u toku parenja, pa samim tim Glavni grad ne bi plaćao od novca građana pozamašne sume novca za ujede pasa”, zaključio je Vlahović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније