Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

09. 07. 2022. 11:47 >> 11:54
2

PRIJATELJI ŽIVOTINJA

Prijave protiv službenika zbog trovanja pasa u Mojkovcu

NVO Prijatelji životinja saopštila je da su građani Mojkovca optužili Službu zaštite i spašavanja u tom gradu za trovanje pasa komadima mesa premazanim otrovom. Kako je izjavio direktor te NVO Dragoje Vlahović, Prijatelji životinja Podgorica će se obratiti svim relevantnim državnim i međunarodnim institucijama, kojima će prijaviti izvršenje ovog krivičnog djela, a protiv osumnjičenih službenika će podnijeti krivične prijave.

”Građani Mojkovca našli su se, kako kažu u čudu, kada su u četvrtak veče, petnaestak minuta prije ponoći vidjeli vozilo Službe zaštite i spašavanja, koje se zaustavljalo na više lokacija u gradu, na kojima je iz pomenutog vozila stavljana sumnjiva masa, za koju se kasnije utvrdilo da se radi o komadima

mesa, premazanim veoma opasnim otrovom”, navodi se u saopštenju.

Kako su nevladinoj organizaciji Prijatelji životinja Podgorica saopštili građani Mojkovca, otrov je postavljan upravo na mjestima gdje se okuplja najveći broj napuštenih pasa.

“Građani su odmah reagovali i pokupili sve komade mesa posute otrovom i tako spriječili trovanje napuštenih pasa, ali i građana, jer je otrov bio postavljen na prometnim mjestima u Gradu”, navodiu se u saopštenju.

Saopšteno je i da je o svemu obaviještena Uprava policije, Komunalne službe, Fitosanitarna inspekcija, kao i Veterinarska inspekcija.

“Uzorci su predati na analizu, a protiv počinilaca su podnesene prijave od strane građana”, navodi sE u saopštenju.  

Napominju da su se, prema tvrdnjama građana, u petak ujutru na tim lokacijama pojavili službenici komunalne službe, koji su "gledali naokolo i nešto zapisivali".

“Ovo nije prvi put da se sprovodi organizovano trovanje napuštenih pasa u Mojkovcu, a građani su uvijek sumnjali na neku od opštinskih službi, ali za to sve do ovoga puta nije bilo konkretnih dokaza”, kazali su iz NVO.

Nevladina organizacija Prijatelji životinja Podgorica će se obratiti svim relevantnim državnim i međunarodnim institucijama, kojima će, kako su kazali prijaviti izvršenje ovog krivičnog djela. Takođe, protiv osumnjičenih službenika podnijeće krivične prijave i tražiti njihovo trajno udaljavanje iz službe.

“Tražićemo da se preispita uloga najviših gradskih funkcionera u izvršenju ovog krivičnog djela”, kazali su oni.

Pozvali su lokalnu vlast u Mojkovcu da se pridržava Zakona o dobrobiti i zaštiti životinja.

“Da ispoštuju Odredbu po kojoj je do 2011. godine svaka opština morala imati izgrađeno sklonište za napuštene životinje, te da nakon toga započnu sa sprovođjenjem programa "Uhvati, steriliši i pusti", jer to je jedini način da se neutrališe broj napuštenih pasa na human način. Trovanje gospodo nije rješenje, a uz to je i krivično djelo, za koje će svi umiješani

morati da snose odgovornost”, poručio je direktor NVO Prijatelji životinja Podgorica Dragoje Vlahović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније