Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

Objavio: P.R.

18. 05. 2017. 21:04 >> 20:37

KAMP KONIK

Kamen temeljac za najugroženije porodice

Kamen temeljac za izgradnju 51 stambene jedinice za najugroženije porodice u kampu Konik u okviru Regionalnog stambenog programa postavljen je danas.

Zamjenik gradonačelnika, Boris Mugoša, kazao je da je zadovoljan činjenicom da postavljanjem kamena temeljca počinje izgradnja dodatne 51 stambene jedinice, čime će relizacijom kompletnog Regionalnog stambenog programa na trajan i kvalitetan način biti riješeno stambeno pitanje za preko 170 porodica, pripadnika najranjivije grupe stanovništa sa područja Konika.

On je podsjetio da je Glavni grad, donošenjem Odluke o učešću u izgradnji objekata kolektivnog stanovanja sa pratećim sadržajima za potrebe raseljenih i interno raseljenih lica, sa posebim osvrtom na kamp Konik, za te namjene ustupio zemljište površine oko 14 hektara, kao i obezbijedio komunalno opremanje navedene lokacije, što je predstavlja participaciju vrijednu više miliona eura.

"Konstatujući da ove aktivnosti predstavljaju još jedan dokaz da se i lokalna samouprava i država Crna Gora na pravi način odnose prema potrebama najranjivijih grupa stanovništva, Mugoša je izrazio zadovoljstvo što će upravo u mandatu aktuelne gradske uprave za veliki broj porodica koje su dugi niz godina živjele u veoma teškim uslovima, biti riješeno najvažnije egzistencijalno pitanje", piše u saopštenju Glavnog grada.

Mugoša je naglasio da Glavni grad, pored višemilionski vrijednih zemljišta, sa komunalijama, koja ustupa za rješavanje stambenih potreba kategorija stanovništva sa naglašenom socijalnom komponentom, godišnje izdvaja preko dva miliona eura za razne aktivnosti iz oblasti socijne i dječje zaštite.

"Glavni grad će i ubuduće snažno podržavati sve socijalne programe, pogotovo one koji se odnose na raseljena i interno raseljena lica, a sve sa ciljem da njiova integracija na lokalnom nivou bude što efikasnije sprovedena", poručio je Mugoša.

Postavljanju kamenat temeljca prisustvovali su ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, viceguvernerka Razvojne banke Savjeta Evrope Ruzica Sančez-Iebra Alonso, generalni direktor Direktorata za proširenje i susjedsku politiku Evropske komisije Kristijan Danijelson, kao i predstavnici delegacija Evropske unije, UNHCR-a i OSCE-a u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније