Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

11. 04. 2013. 08:22 >> 10:05

SDP O KAP-u

Šehović: Rusi se boje stečaja, ostaće bez 120 miliona

Poruka koju su predstavnici CEAK-a poslali poslanicima i javnosti treba posmatrati kao dio argumentacije kojom se objašnjava zašto je "za nas dobro" da preuzmemo 120 miliona eura tuđih fiktivnih dugova, izjavio je za Dan poslanik SDP-a Damir Šehović.

On kaže kako Ministarstvo ekonomije pokušava da objasni da je "u našem interesu" da sa 51 milionom eura platimo akcije koje možemo dobiti i besplatno.

„Neki drugi nas u parlamentu ubjeđuju da je "odgovorno" da platimo sve što je potrošio CEAK, bez obzira na to što bi on i nakon toga ostao u KAP-u. Predstavnici CEAK-a za isti cilj koriste druge argumente, to jest prijete da "budućnost Crne Gore neće biti bolja i sigurnija" ukoliko ih ne častimo onoliko koliko traže - skoro ćitav kapitalni budžet Crne Gore“, kazao je Šehović.

Prema njegovim riječima, takvi prijedlozi su nelogični.

„Tek nakon tog čašćavanja bi "kao znak dobre volje", kako reče predsjednik Odbora direktora Aleksej Arnautov, CEAK ustupio akcije državi. Samo je propustio da kaže da na iste akcije, kojima nam inače prijeti, već punih godinu dana nema pravo, zvog čega mu ih je odavno neko trebao uzeti, i to ne silom kako se on plaši, nego u skladu sa zakonom i ugovorom čije su raskidne klauzule prekršili“, istakao je Šehović za Dan.

On dodaje da ne čudi njihov strah od stečaja, jer bi nakon njegovog sporovđenja po modelu Željezare, ostali bez svojih akcija, ali i bez "svojih 120 miliona eura fiktivnih potraživanja".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније