Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Aleksandra Jovančević, TVCG

23. 04. 2024. 19:31 >> 19:34
2
Čitaj mi:

MINISTAR FINANSIJA

"Ne ukidamo već reformišemo Fond PIO"

Vlada neće ukinuti Fond penzijskog i invalidskog osiguranja potvrdio je ministar finansija Novica Vuković u Parlamentu. Umjesto ukidanja, čeka ga reforma.

Tokom poslaničkih pitanja ministra finansija, iz DPS-a su pitali o namjeri Vlade da ukine fond PIO, što je on demantovao.

“Da to ne saznajemo od prijatelja iz MMF-a koji su nas zamolili – ne dirajte doprinose za penzije, ne dirajte u Fond PIO jer postoji šansa da se sruši koncept međugeneracijske solidarnosti”, kazao je poslanik DPS-a Nikola Milović.

“Nema ukidanja Fonda PIO, nego je ono što je cilj i što su već zemlje u okruženju uradile, a što mislim da zaista jeste i Crna Gora, je stavljanje fonda PIO na veći nivo, odnosno dobijanje uloge fonda PIO, u pravom smislu riječi ono što je fond. To je njegov razvoj, ne nikako neka drugačija reorganizacija, a kamo li da govorimo u ukidanju, kazao je ministar finansija Novica Vuković.

O ukidanju neradne nedjelje za trgovine, ministra ekonomskog razvoja Nika Đeljošaja pitala je potpredsejndica Skuštine Zdenka Popović.

“Mi nemamo neradnu nedjelju već diskriminatorski uvedenu neradnu nedjelju za jedan sektor”, kazao je Nik Đeljošaj, ministar ekonomskog razvoja.

Onda je na red došlo i pitanje o akciji ograničavanja marži, za koju Đeljošaj kaže da su u Vladi zadovoljni, ali da su zadovoljni i građani.

Poslanik GP URA Miloš Konatar je pitao i ministra energetike šta se desilo sa meritokratijom u Elektroprivredi Crne Gore i imenovanjem članova Odbora direktora koji nijesu politički postavljeni.

“Zatekao sam Odbor direktora EPCG koji je bio 100 posto partijski. Od sedam članova tri člana su bili članovi ili simpatezeri GP URA. Zatekao sam v.d. izvršnog direktora koji je, gle čuda, takođe član URA. Zatekao sam dio Odbora direktora koji vrlo egzaltirano ističe kako su važnu odluku za EPCG donijeli nakon konslutacija sa partrijskim šefom”, odgovorio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.

Ostalo je da na poslanička pitanja odgovara još ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније