Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

RTHN/M.L.B.

09. 04. 2024. 20:21 >> 20:47
Čitaj mi:

KUPOVINA NA BERZI

"Elena grupa" vlasnik trećine akcija Vektra Boke

Privredno društvo "Elena grupa", u vlasništvu Danila Matijaševića, kupilo je na berzi 33,3 odsto akcijskog kapitala Vektra Boke. Nakon kupovine društvo je uputilo zahtjev Privrednom sudu za hitan saziv Skupštine akcionara na kojoj će između ostalog, biti razmatrane obaveze društva i okolnosti postupka pred ovim sudom, kao i imenovanje novog odbora direktora.

Na javnoj licitaciji na crnogorskoj berzi, privredno društvo “Elena grupa” je za nešto više od 350 hiljada eura kupilo 33,3 odsto akcijskog kapitala Vektra Boke, potvrdio je za RTHN direktor Elena grupe Danilo Matijašević.

Paket akcija stavljen je na licitaciju zbog neizmirenih obaveza kompanije Vektra investments, jedne od ćerki firmi kompanije Vektra.
Zbog bitne promjene strukture akcijskog kapitala “Elena grupa” je stečajnom sudiji u Privrednom sudu Draganu Vučeviću i stečajnom upravniku Radojici Grbi uputila zahtjev za hitno sazivanje vanredne skupštine akcionara Vektra Boke kako bi bila izabrana nova upravljačka struktura, što je kako su istakli propisano Zakonom o privrednim društvima.

Matijašević je za dnevni red predložio razmatranje finansijskih obaveza društva i okolnosti u postupku u Privrednom sudu, odnosno predlogu za uvođenje stečaja koji je inicirala Poreska uprava, kao i razrješenje aktuelnog i imenovanje novog saziva Odbora direktora. Matijašević je u zahtjevu naglasio hitnost postupka jer je ročište za otvaranje stečaja zakazano za 29. april.

Matijašević je inicirao i sastanak sa premijerom, ministrom finansija, direktorom Poreske uprave, a podršku mu je kako kaže ponudila i lokalna samouprava. Od sastanka u Vladi zavise dalji koraci, odnosno na koji način izbjeći stečaj u preduzeću.

Prema riječima jednog od bivših radnika Vektra Boke Vojina Miljanića radnici pozdravljaju inicijativu Matijaševića, a prioritet ostaje izmirenje obaveza.

“Drago nam je da se krenulo sa mrtve tačke. Za 29. april zakazano je ročište da li da se uvede stečaj ili ne. Do tog roka treba da se uplati milion i 100 000 eura Poreskoj upravi, kako ne bi došlo do uvođenja stečaja. Smatramo da je napravljen prvi korak, podržavamo taj korak i meni je lično drago što je neko iz grada pokrenuo tu akciju. Nadam se da će doći do izmirenja svih obaveza prema radnicima i to je jednino što mi želimo”, kazao je Miljanić.

“Elena grupa” sada je vlasnik 33,3 odsto akcija Vektra Boke, a prema riječima Matijaševića ostatak akcijskog kapitala predstavlja stečajnu masu kompanije Vektra Montenegro u stečaju, te njom raspolaže stečajni upravnik Radojica Grba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније