Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

22. 03. 2024. 10:44 >> 10:43
1
Čitaj mi:

Ibrahimović ragovarao sa ambasadorom turske

Turski investitori kapital da usmjere ka sjeveru CG

Privredna saradnja je od izuzetnog značaja i zajednički je cilj da turski investitori, kojih je sve više u Crnoj Gori, svoj kapital usmjere i na sjeveru države, kazao je predsjednik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović.

Ibrahimović je to kazao tokom sastanka sa ambasadorom Republike Turske u Crnoj Gori Barišom Kalkavanom kojeg je ugostio u Rožajama.

Kako je saopšteno iz Bošnjačke stranke Ibrahimović i Kalkavan su razmijenili mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori sa posebnim akcentom na proces reformi, u cilju snaženja demokratije u Crnoj Gori, ubrzavanja evropskih integracija i jačanja evroatlanskog savezništva kao ključnog partnerstva za Crnu Goru u aktuelnim geopolitičkim izazovima.

Ibrahimović se, kako se navodi u saopštenju, zahvalio ambasadoru Kalkavanu na posjeti i podršci i istakao da ga raduju odlični bilateralni odnosi između dvije prijateljske države.

“Raduje me da svjedočimo sve većem interesovanju turskih investitora za ulaganje u Crnu Goru. Privredna saradnja je od izuzetnog značaja i zajednički je cilj da turski investitori, kojih je sve više u Crnoj Gori, svoj kapital usmjere i na sjeveru države”, kazao je Ibrahimović.

On je ocijenio i dobru saradnju dvije države u oblastima kulture, obrazovanja, sporta i zdravstva.

"Ambasador Kalkavan je kazao da je u prijateljskom razgovoru sa predsjednikom Ibrahimovićem, osim tursko-crnogorskih odnosa, bilo riječi i o stanju Bošnjaka u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju BS-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније