Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

21. 03. 2024. 19:05 >> 19:06
1
Čitaj mi:

Vlada zadužila nadležne

"Ispuniti uslove za puštanje žičare Kotor-Lovćen u komercijalnu upotrebu"

Vlada Crne Gore zadužila je nadležne institucije da u određenom roku realizuju aktivnosti kako bi se ispunile ugovorne obaveze kako bi žičara Kotor - Lovćen mogla da bude puštena u komercijalnu upotrebu.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila je Informaciju o ispunjavanju neophodnih uslova za početak komercijalne upotrebe žičare Kotor - Lovćen.

Iz Vlade podsjećaju da su kao "Koncedent" i Konzorcijum Novi Volvox & Leitner Italija („Koncesionar‟) dana 15.12.2021. godine potpisali Ugovor o izgradnji žičare Kotor–Lovćen i upravljanju na 30 godina.

Shodno zaključenom Ugovoru, Koncedent (Vlada Crne Gore) bio je u obavezi da izgradi javnu infrastrukturu, od čega i elektro – energentsku infrastrukturu i da Koncesionaru obezbijedi priključak na mrežu najkasnije do 15.04.2023.godine.

"Kako to nije bilo moguće, Koncesionar je prihvatio zahtjev Koncedenta da izgradi najveći dio infrastrukture, na osnovu čega je 26.04.2023. godine potpisan Ugovor o izgradnji infrastrukture, uz obavezu da se ista otkupi nakon puštanja u rad. Koncesionar je izgradio Trafostanicu TS 35/10 kV Kuk i pripadajući Dalekovod 35/10 kV, obezbijedio upotrebne dozvole i u potpunosti izvršio ugovornu obavezu", navodi se u saopštenju.

Da bi Ugovor bio u potpunosti ispunjen, i bila otkupljena infrastruktura, kako se dodaje u saopštenju Vlade, ostale su obaveze Uprave za kapitalne projekte na čije ispunjenje Koncesionar ne može da utiče.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније