Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M. [ Mina ]

20. 03. 2024. 08:41 >> 08:41
Čitaj mi:

pala na 2,8 odsto

Inflacija u Poljskoj na trogodišnjem minimumu

Godišnja stopa inflacije u Poljskoj pala je na 2,8 odsto u februaru, s 3,7 odsto u prethodnom mjesecu, pokazali su podaci Centralnog statističkog ureda (GUS) sa sjedištem u Varšavi.

To je najniži nivo od februara 2021, prenosi SEEbiz.

Cijene hrane i bezalkoholnih pića porasle su 2,7 odsto, dok su alkoholna pića i duvan poskupili 6,7 odsto. Cijene odjeće i obuće porasle su 2,6 odsto, a cijene stanovanja i režija 1,1 odsto.

Dodatno, cijene su porasle za domaćinstvo, oprema za domaćinstvo i održavanje četiri odsto, komunikacije 3,5 odsto, rekreacija i kultura 4,4 odsto, obrazovanje 9,2 odsto, restorani i hoteli 8,9 odsto, te razna dobra i usluge 6,7 odsto i zdravlje 4,5 odsto.

S druge strane, troškovi prevoza smanjeni su četiri odsto.

Na mjesečnom nivou potrošačke cijene u februaru porasle su 0,3 odsto, nakon rasta od 0,4 odsto u prethodnom mjesecu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније