Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

16. 05. 2014. 09:28 >> 09:31

STANOVI U NOVOGRADNJI

Cijene skaču, prodaja pada

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u prvom kvartalu ove godine iznosila je 1.227 eura, što je za oko 21,7 odsto više u odnosu na isti kvartal prošle godine, kad je cijena iznosila 1.008 eura.

 

Monstat je saopštio i da je u prvom kvartalu ove godine prodato 168 stanova, odnosno 90 manje u odnosu na isti period prošle godine, je je broj prodatih stanova iznosio 258.

Prema podacima statističara, najveći broj prodatih stanova u novogradnji bio je u Podgoric, njih 148, dok je u ostalim opštinama prodato 20 stanova.

"Podaci iz prvog kvartala 2014. ukazuju na trend rasta cijena koji je praćen trendom pada prodatih stanova u novogradnji. Jedan od razloga trenda rasta cijena stanova u novogradnji stoji u činjenici da je u prvom kvartalu 2013. ostvaren značajno veći broj prodatih stanova u opštinama u kojima je tržišna cijena znatno niža od prosječne cijene na nivou države. Naime, u prvom kartalu 2013. u  
Nikšiću, Bijelom Polju, Beranama, Mojkovcu i Pljevljima prodata su 32 stana, što predstavlja učešće od 12,4 odsto od ukupnog broja prodatih stanova u novogradnji u Crnoj Gori. U prvom kvartalu ove godine prodata su samo tri stana i to u Bijelom Polju i Rožajama, što predstavlja učešće od 1,8 odsto od ukupnog broja prodatih stanova u novogradnji u Crnoj Gori", navodi Monstat.

Cijena stanova u novogradnji u Crnoj Gori u prvom kvartalu ove godine manja je za 0,7 odsto u odnosu na posljednji kvartal 2013. godine.

Najveća prosječna cijena stanova u novogradnji u prvom kvartalu ove godine bila je u Budvi i iznosila je 1.752 eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније