Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

31. 01. 2024. 13:05 >> 13:05
Čitaj mi:

RADOVIĆ SA UPRAVOM BANKE

CKB banka posluje stabilno i da ima dobre performanse poslovanja

CKB banka posluje stabilno i da ima dobre performanse poslovanja, ocijenjeno je na sastanku guvernerke Centralne banke Crne Gore Irene Radović sa predsjednikom Upravnog odbora Crnogorske komercijalne banke Tamašom Kamarašijem.

Kako je saopšteno iz CBCG, na sastanku je bilo riječi o ostvarenim rezultatima poslovanja CKB banke u prethodnoj godini i ciljevima i planovima za predstojeći period.

"Konstatovano je da CKB banka posluje stabilno i da ima dobre performanse poslovanja, što je naročito važno imajući u vidu njen sistemski značaj jer se radi o najvećoj banci na crnogorskom tržištu", navodi se u saopštenju.

Guvernerka Radović iskazala je očekivanje da će CKB banka, u narednom periodu, još snažnije podržavati preduzetničke inicijative, mali i srednji biznis, ali i krupne razvojne i kapitalne projekte, u cilju dinamiziranja ekonomskog rasta Crne Gore.

Ona je ukazala i na važnost zelene tranzicije i potrebu da banke što prije preuzmu aktivnu ulogu u ovom procesu.

"Banke koje budu djelovale proaktivno izgradiće dugoročnu konkurentsku prednost na tržištu", naglasila je guvernerka i dodala da će CBCG biti posvećena stvaranju podsticajnog ambijenta za podršku banaka zelenim projektima.

"Na sastanku je istaknut značaj nastavka komunikacije i saradnje u pravcu ostvarivanja zajedničkih ciljeva, posebno u dijelu daljeg snaženja bankarskog sistema i očuvanja finansijske stabilnosti", zaključeno je iz CBCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније