Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.Л.Б.

06. 12. 2023. 16:43 >> 17:32

SPAJIĆ NAJAVIO

Više šansi za privredu siguran put do stvaranja veće vrijednosti

U najkraćem roku potrebno je riješiti pitanje kvaliteta usluge i kapaciteta na aerodromima, dok je ulaganje u edukaciju stručnog, domaćeg kadra ključno za dalji razvoj privrede, posebno u domenu produženja turističke sezone što je u interesu države i cjelokupne turističke privrede.

To je ocijenjeno na sastanku predsjednik Vlade Milojka Spajića sa izvršnim direktorom kompanije Azmont Investments Rašadom Alijevim i predsjednikom Orascom grupe Nagibom Samih Savirisom sa kojima je razgovarao o biznis ambijentu u Crnoj Gori i mogućnostima za intenziviranje saradnje.

Kako je saopšteno iz Vlade, predstavnici Azmonta čestitali su premijeru na izboru 44. Vlade i iskazali opredijeljenost da šire svoje poslovanje.

“U ime jednog od najvećih investitora u Crnoj Gori čestitam Vam imenovanje i vjerujem da ćemo u bliskoj saradnji i uz međusobno razumijevanje uspjeti da unaprijedimo poslovni i turistički ambijent u Crnoj Gori” kazao je Erentok.

A da je pred Crnom Gorom uzbudljivih deset godina u kojima je moguće da se naša zemlja globalno pozicionira kao vrhunska turistička destinacija smatra Nagib Samih Saviris, predsjednik Orascom grupe.

“U kompaniji smo stava da je čast biti dio crnogorske priče. Vjerujem da nova Vlada može pokrenuti renesansu. Smatram da Crna Gora može mnogo u narednih deset godina i radujemo se tome“, istakao je Saviris.

Tokom sastanaka premijer Spajić je upoznao sagovornike sa aktuelnim prilikama i planovima Vlade na realizaciji razvojne agende koja, kako je kazao, podrazumijeva izmjenu zakonskih rješenja i intenzivan razvoj infrastrukture i saobraćaja.

“Želimo da kreiramo stimulativan i predvidljiv poslovni ambijent koji će omogućiti privrednicima i investitorima bolje planiranje i postavljanje kvalitetnih temelja za dalji rast. Više šansi za privredu siguran je put do stvaranja veće vrijednosti za našu državu i građane. Zato je već do proljeća naredne godine planiramo izmjenj seta zakona u susret turističkoj sezoni”, najavio je premijer.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније