Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Б.

07. 06. 2023. 12:24 >> 12:24

NAKON 12 GODINA

Zanatska komora Crne Gore dobila prostor za rad

JU Zanatska komora Crne Gore je nakon 12 godina od postojanja dobila prostor za rad.

Tim povodom ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović i menadžment Zanatske komore Crne Gore sastali su se i razgovarali o akivnostima koje Ministarstvo kao resor, preduzima u cilju unapređenja zanatske djelatnosti u Crnoj Gori, kao i o izazovima i problemima sa kojima se zanatlije susreću u svom poslovanju.

"Ministar je izrazio spremnost da doprinese daljem unapređenju ove veoma važne djelatnosti za privredu Crne Gore i podsjetio da je u cilju unapređenja uslova za poslovanje zanatlija, Ministarstvo pokrenulo aktivnosti za donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zanatstvu. Početkom rada Zanatske komore Crne Gore i donošenjem Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zanatstvu stvoriće se povoljniji ambijent za poslovanje zanatlija i razvoj zanatske djelatnosti u Crnoj Gori", navode u saopštenju.

Ministartvo ekonomskog razvoja i turizma je u sklopu projekta "Komplementarna mjera COVID-Podrška malim i srednjim preduzećima u Crnoj Gori" organizovalo dvodnevnu obuku za zanatlije.

U sklopu tog projekta koju finansira EU i kofinansira Vlada Crne Gore, Ministarstvo koji je glavni korisnik projekta, je u protekla dva dana, 1. i 2. juna 2023. godine, organizovalo prvu od tri planirane obuke o projektnom ciklusu, unapređenju promocije zanatskih proizvoda i usluga i mogućnosti angažovanja zanatlija u turističkoj ponudi.

"Obuka za zanatlije iz sjeverne regije Crne Gore će biti organizovana u Bijelom Polju 8. i 9. juna 2023. godine, dok će za zanatlije iz primorske regije obuka biti organizovana 15. i 16. juna u Baru. Nakon završenog ciklusa obuka polaznicima će biti uručeni sertifikati", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније