Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

А.М.

13. 03. 2023. 18:47 >> 18:47

SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA RADNIKAA

"Vlada nema ingerencije za postupanje u slučaju Rudnika boksita"

Imajući u vidu da je AD Rudnik Boksita u stečaju, odnosno da se postupak vodi pred Privrednim sudom, predstavnici Kabineta predsjednika Vlade istakli su na sastanku sa predstavnicima radnika Rudnika boksita da Vlada nema ingerencije za postupanje u konkretnom slučaju, te i da će, u mjeri zakonom propisanih procedura, nastojati da doprinesu rješavanju ovog pitanja.

"Na sastanku je ocijenjeno da je, imajući u vidu dugo trajanje ovog postupka, potrebno da sve nadležne institucije preispitaju potencijane nezakonitosti i doprinesu efikasnom i pravičnom rješavanju pitanja AD Rudnik boksita u stečaju", navodi se u sapopštenju Vlade Crne Gore. 

Objašnjavaju da su sa radnicima razgovarali, Marija Krgović, savjetnica predsjednika Vlade za investicije i Ilija Mugoša, savjetnik u Kabinetu predsjednika Vlade.
 
"Tokom sastanka predstavnici radnika informisali su predstavnike Vlade o potencijalnim nepravilnostima u stečajnom postupku usljed kojih je, kako su naveli, nastala šteta po zaposlene. Oni su, između ostalog, izrazili bojazan da se novac od prodaje Upravne zgrade iskoristio za namirenje potraživanja iz nižeg naplatnog reda, čime su zaposleni ostali uskraćeni za ostvarivanje svojih prava", navodi se u saopštenju.  

Sagovornici su izrazili uvjerenje da će se u komunikaciji sa nadležnim organima doći do epiloga koji će biti u skladu sa pozitivnim zakonskim rješenjima u ovoj oblasti.

Podsjećamo, bivši radnici Rudnika Boksita protestovali su danas ispred zgrade Vlade zbog dugovanja po raznim osnovama u iznosu od dva miliona 100 hiljada eura za oko 560 radnika.

U tu firmu je prije 10 godina uveden stečaj, pa radnici traže i rješavanje stambenog pitanja, za čiju namjenu postoji plac.

Tužbu protiv vlasnika podnijeli su prije sedam godina, a jutros su predali i urgenciju glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću za odlučivanje u tom postupku. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније