Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј.

14. 11. 2022. 08:26 >> 08:30

MARAŠ

Novac se u poljoprivredi daje populistički

Novac se daje populistički i poljoprivreda se koristi samo kada je kriza kako bi samo pričali o njenim potencijalima, kazao je osnivač platforme "Seljak.me" Marko Maraš i poručio da treba vidjeti šta se radi na terenu.

Maraš je u emisiji Dobro jutro Crna Goro na Televiziji Crne Gore kazao da je prije par mjeseci najavljivana pomoć Vlade platformi koja bi pomogla besplatno plasiranje proizvoda. Obećano, kako navodi, nije ispunjeno.

"Platforma 'Seljak.me' je aplicirala za mjere koje postoje u Agrobudžetu još za vrijeme prethodne vlade. Nakon što nijesmo uspjeli da dobijemo odgovor izdejstvovan je sastanak sa premijerom i ministrom poljoprivrede i tada je najavljena podrška. Oni to sada demantuju i kažu da je sastanak bio neformalan. Nema potrebe da se obmanjuje javnost. Mi smo došli do momenta gdje imamo institucije koje nas lažu. Ovo što se nama dešava dešava se i ostalim poljoprivrednicima. To nije ništa novo. Oni kažu da je to rekla Vlada. Ministar poljoprivrede je potpredsjednik Vlade. Došli smo do toga da se bavimo populizmom", kazao je Maraš.

Osnivač platforme je precizirao da je, da bi platforma mogla nesmetano da funkcioniše, tražio u prosjeku 1.000 eura godišnje po opštini.

"Mi bi više od pola tog novca vratili u budžet kroz poreze, PDV, zapošljavanje... Suština podrške je bila da sve na platformi ostane besplatno", poručio je.

Maraš kaže da će nastaviti da radi kao do sada i uzdati se samo u sebe.

"Postojala je ideja da imamo saradnju sa institucijama i korisnicima. Izgleda da to ne može, i danas se povlačimo iz želje da sarađujemo sa ministarstvom. Kada dođemo u ministarstvo oni kažu ovi stari su potrošili pare. Ministar prethodni koji je govorio o zloupotrebama Abu dabi fonda je ostavio praznu kasu. Dajte da vidimo o čemu se tu radi", kazao je Maraš.

Kaže i da se novac daje populitički i da se poljoprivreda koristi samo kada je kriza kako bi samo pričali njenim potencijalima. Poručuje da treba vidjeti šta se radi na terenu.

"Želimo da nam se omogući da u svojoj zemlji, od svoje ideje, radimo, razvijamo se i živimo od toga", kazao je Maraš i dodao da će u saradnji sa korisnicima pokušati da napravi model naplate po oglasu.

Do sada je, kako je pojasnio, postojala samo članarina. On ističe da platforma ima 50 do 60 hiljada korisnika mjesečno.

Kasni i najavljena podrška Glavnog grada.

"Postoje indicije da će to da se realizuje. Vidjećemo", kazao je Maraš.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније