Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ R.B. ]

20. 01. 2022. 15:36   >>  15:37

BOJANIĆ U BARU

Očekuje se unapređenje saradnje MKI i lučkih kapetanija

U godini pred nama očekuje se još dinamičnija saradnja na realiciji Ministarstva kapitalnih investicija i lučkih kapetanija i njihovih ispostava, ocijenio je resorni ministar Mladen Bojanić koji se danas sastao sa državnim sekretarom Zoranom Radunovićem i generalnom direktoricom Direktorata za pomorski saobraćaj i unutrašnju plovidbu Tanjom Janović u radnoj posjeti Lučkoj kapetaniji Bar i Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama .     

Kako se navodi, riječi je bilo o zakonskim i podzakonskim aktima čija je izrada u toku, planovima za narednu godinu kada je u pitanju zakonodavni okvir, ali i o izazovima sa kojima se u svakodnevnom radu susreću službenici Lučke kapetanije Bar.

Generalna direktorica Janović je istakla da je zajednički cilj da pomorska administracija funkcioniše efikasno i u skladu sa regulativama, a praćenje i implementiranje međunarodnih standarda moraju biti imperativ.

Državni sekretar je naglasio da je vrijeme da rješavamo eventualna sporna pitanja u funkcionisanju kako bismo spremno dočekali ljetnju turističku sezonu, na zadovoljstvo turista, turističke privrede, ali i crnogorskih građana.
    
Predstavnici Lučke kapetanije su se saglasili i istakli da je početak godine pravo vrijeme da se sumiraju rezultati do sada realizovanih aktivnosti, ali i posveti pažnja izazovima sa kojima se suočavaju u svakodnevnom funkcionisanju.
    
"Kada je riječ o aktivnostima Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, ministar Bojanić je naglasio da će resorno ministarstvo i u narednom periodu biti podrška pri realizaciji planova ove uprave. V.d. direktorica i predstavnici Ministarstva su se saglasili da je zajednički cilj bezbjedno funkcionisanje pomorskog saobraćaja, te da zajedno imamo ozbiljan zadatak u dijelu daljeg razvoja i napretka upravljanja lukama", zaključuju iz Ministarstva. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније