Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

17. 06. 2021. 12:50 >> 12:53
7

MEDOJEVIĆ

Spajić i Krivokapić ozbiljna prijetnja za nacionalne interese

Lider PzP Nebojša Medojević ističe da je i prije izbora Vlade u Skupštini Crne Gore bilo jasno da će Milojko Spajić i Zdravko Krivokapić biti ozbiljna prijetnja po vitalne nacionalne interese i da su spremni da razore čitav sistem javnih finansija i ignorišu sva Ustavna, zakonska, institucionalna ograničenja i kontrolne mehanizme.

"Vlada još nije bila ni izabrana u Skupštini, kada je Spajić, uz znanje i koordinaciju sa Zdravkom Krivokapićem, formirao grupu finansijskih i pravnih mešetara i špekulanata, sa kojima je 'tajno, ali organizovano', protivustavno i nezakonito, bez odluke Vlade i Skupštine, zadužio građane Crne Gore za 750 miliona eura. Uz pomoć savjetnika iz bivše Demokratske stranke iz Beograda, poznatih kao “žuti lopovi” koji su uništili i tu stranku i opljačkali Srbiju do koske, a koji sada donose najvažnije državne odluke o javnim finansijama, upravljanjem javnim preduzećima, zaduženjima, prodaji državne imovine, ovaj dvojac je formirao međunarodnu kriminalnu organizaciju sa ciljem sticanja višemilionskih profita na štetu interesa Crne Gore", navodi Medojević u saopštenju.

Najnovija akcija je pokušaj da se dug prema kineskoj EXIM banci za dionicu auto-puta, zamjeni za neki novi dug koji bi Vlada uzela, pod nepoznatim uslovima, od nepoznatih “kreditora” i bez odluke Skupštine.

"Dug prema kineskoj EXIM banci je definisan Ugovorom o kreditu koji je usvojen u Skupštini i ne može se mijenjati nikako osim da Vlada ponovo pregovara sa EXIM bankom i eventualnim novim kreditorima oko uslova prenošenja kredita na treća lica. I taj Ugovor mora ponovo biti proslijeđen Parlamentu na usvajanje. Ministar traži da Skupština na njega prenese svoja ovlašćenja i da on sa svojom ekipom ugovara uslove i da se o tome Skupština više ne izjašnjava. Ovi Vladu treba što prije rušiti, jer predstavlja opasnost po vitalne interese građana i države", smatra Medojević.

Kako je dodao, politički je neshvatljivo da se glasa zakon o budžetu u kojem su predložena protivustavna i protivzakonita rješenja koja otvaraju mogućnost teškog organizovanog kriminala i visoke korupcije.

"Da imamo nazavisno i profesionalno patriotsko tužilaštvo, Spajić bi danas već bio u Spužu", smatra Medojević.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније