Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

08. 11. 2013. 11:45 >> 11:45

PORESKA UPRAVA

Goranović izmirio poreski dug

Mesna industrija “Goranović” izmirala je poreske obaveze 29. oktobra zbog čega ne ispunjava uslove da se nađe na listi poreskih dužnika, saopšteno je iz Poreske uprave.

“Poreski obveznik pod rednim brojem 101, Mesna industrija "Goranović", ne ispunjava uslove da se nađe na Listi 200 najvećih poreskih dužnika, u skladu sa Uredbom o uslovima i kriterijumima za objavljivanje liste najvećih poreskih dužnika”, navodi se u saopštenju.

S tim u vezi, PU se izvinila kompaniji zbog nastalog nesporazuma i eventualnog narušavanja ugleda.

Poreska uprava objavila je u četvrtak inoviranu Crnu listu 200 poreskih dužnika i navela da je dug Mesne industrije "Goranović" 219,67 hiljada EUR.

PU Crnu listu, na osnovu izmjena Zakona o poreskoj administraciji objavljuje kvartalno i trebalo je da je objavi 1. oktobra. U tom slučaju bi se Mesna industrija "Goranović" našla na listi dužnika.

Poreski obveznici ukupno duguju oko 137,9 miliona EUR, a predvodi ih Duvanski kombinat (DKP).

Na listi Poreske uprave i Ministarstva finansija je 200 poreskih obveznika sa najvećim iznosom duga po osnovu neplaćenog poreza na dodatu vrijednost, na dobit, na promet nepokretnosti, akciza i koncesija. Od toga je 129 aktivnih obveznika sa ukupnim dugom od oko 61,27 miliona EUR, dok je 41 u stečaju, a njihov dug je 65,63 miliona. Dug obveznika koji su izbrisani iz registra, njih 23, je 8,2 miliona, dok sedam obveznika koji dug plaćaju imovinom duguje oko 2,8 miliona EUR.

Prethodna je objavljena 1. jula i sadržala je 100 poreskih dužnika sa najvećim dugom koji obaveze nijesu izmirili duže od 12 mjeseci u kontinuitetu.

(MINA-BUSINESS)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније