Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

31. 10. 2019. 19:13 >> 19:11

TREĆI KVARTAL

Dobit CGES-a smanjena 1,5 puta

Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) završio je treći ovogodišnji kvartal sa neto dobitkom od 2,78 miliona eura, 1,5 puta manjim nego u istom periodu prošle godine.

Prema izvještaju o poslovanju, koji je objavljen na sajtu Montenegroberze, poslovni prihodi kompanije su na kraju septembra dostigli 29,66 miliona eura i bili su 17,7 odsto veći nego u uporednom periodu.

Poslovni rashodi preduzeća porasli su 23,3 odsto na 26,96 miliona eura. Od toga se na troškove amortizacije i rezervisanja odnosilo 6,41 milion eura, zarada, naknada i ostale lične rashode 4,75 miliona, a materijala 278,5 hiljada eura. Ostali poslovni rashodi iznosili su 2,67 miliona eura.

Ukupna aktiva CGES-a smanjila se dva odsto na 264,14 miliona eura.

Neraspoređena dobit kompanije iznosi 19,42 miliona eura, a odložene poreske obaveze skoro 1,3 miliona eura.

Dugoročna rezervisanja i obaveze iznosile su na kraju septembra 63,19 miliona eura, a kratkoročne 25,28 miliona eura.

Država je vlasnik 55 odsto akcija CGES-a, dok italijanska Terna posjeduje oko 22,09 odsto dionica. Preduzeće Elektromreža Srbije posjeduje 10,01 odsto udjela u CGES-u, dok su vlasnici 2,7 odsto dionica skriveni iza EK-Zbirnog kastodi računa 1.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније