Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

25. 10. 2019. 15:41 >> 15:40
1

U NIKŠIĆU I ROŽAJAMA

Za tri projekta oko 4,3 miliona eura

Vlada Crne Gore investiraće blizu 4,3 miliona eura za realizaciju tri projekta u Nikšiću i Rožajama, za koje je Uprava javnih radova juče potpisala ugovore sa najpovoljnijim ponuđačima.

Sa podgoričkim preduzećem “Novi Volvoks” Uprava javnih radova ugovorila je drugu fazu izgradnje Doma za stare i odrasle osobe sa invaliditetom u Nikšiću, u vrijednosti od oko 2,4 miliona eura i rokom završetka radova 12 mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

Kako je saopšteno iz Vlade, prva faza radova na objektima u bivšem vojnom kompleksu Trebjesa, koji će biti adaptirani za potrebe Doma starih, počela je polovinom septembra, a realizuje se u okviru Regionalnog stambenog programa (RHP) za Crnu Goru.

Vrijednost obje faze iznosi oko 5,2 miliona eura, a završetkom kompletnog posla Nikšić će dobiti savremeno i funkcionalno zdanje kapaciteta 208 mjesta za najstariju populaciju.

U Rožajama preduzeće “Tehnogradnja” uskoro počinje izgradnju sportske sale Gimnazije i Srednje stručne škole, za koju će Vlada opredijeliti blizu 1,63 miliona eura.

"Projektom je planirano rušenje postojeće fiskulturne sale i dogradnja novog objekta, površine oko 1.500 metara kvadratnih, sa prizemljem i dva sprata. Izvođač se obavezao da radove završi u roku od 18 mjeseci od dana uvođenja u posao", saopšteno je iz Vlade.

Nova sportska sala će u značajnoj mjeri unaprijediti uslove za održavanje nastave u oblasti sporta i fizičke kulture za rožajske srednjoškolce.

"Tehnoput" je takođe izabran i za dogradnju objekta Javne ustanove “Zahumlje” u Nikšiću, u vrijednosti od oko 284 hiljade eura.

"Osnovano prije više od 120 godina, “Zahumlje” danas predstavlja simbol kulturnog života grada, zbog čega je prepoznata potreba za unapređenje uslova njegovog rada", navodi se u saopštenju.

Rok za završetak projekta je tri mjeseca od dana uvođenja izvođača u posao.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније