Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

04. 04. 2019. 15:32 >> 19:32
12

MARKOVIĆ PREDLAŽE

Minimalac da bude 222 eura

Vlada je ovlastila svoje članove u Socijalnom savjetu da predlože povećanje minimalne zarade 15 odsto odnosno sa 193 na 222 eura i smanjenje poreskog opterećenja rada 2 odsto. Kako je naglašeno, Vlada će početkom naredne godine, u skladu sa okolnostima, napraviti naredni iskorak sa novim povećanjem minimalne zarade.

"Ova odluka ima za cilj unapređenje životnog stasndarda građana sa najnižim primanjima, kao i smanjenje poreskih opterećenja koje će relaksirati poslodavce", kazao je premijer.

Kako se navodi na Tviter nalogu Vlade, Marković je dodao da je Vlada u mogućnosti da donese takvu odluku zahvaljujući ohrabrujućim rezultratima ostvarenim dosljednim sprovođenjem ekonomske politike ostvarenim u prethodnom periodu.

Marković je kazao i da će Vlada, kao i do sada, sve aktivnosti sprovoditi u stalnoj komunikaciji sa zainteresovanim stranama: i socijalnim partnerima i preduzetnicima i predstavnicima struke i nauke i civilnog sektora.

"Nedavno objavljeni rezultati za četvrti kvartal 2018. i trendove koje bilježimo i prevom kvartalu 2019. godine dodatno su ojačali utemeljenost ove odluke. Ovakvi rezultati jasno pokazuju da Vladine mjere ekonomske politike daju rezultate", kazao je Marković.

On je poručio je da će Vlada nastaviti dalje odlučno sprovođenje svih planiranih mjera sa ciljem ostvarivanja ključnih prioriteta - daljeg ekonsomskog rasta i razvoja, unapređenje životnog standarda građana, unapređenje poslovnog ambijenta i otvaranja novih radnih mjesta.

"Takođe, Vlada će, kao i do sada, sve ove aktivnosti sprovoditi u stalnoj komunikaciji sa svim zainteresovanim stranama: i socijalnim partnerima i preduzetnicima i predstavnicima struke i nauke i civilnog sektora. 'Samo udruženi napori cijelog društva usmjereni ka napretku, mogu nas dovesti do željenog cilja – evropskog kvaliteta života naših građana', zaključeno je na sjednici.

Naglašeno je da će Vlada početkom naredne godine, u skladu sa okolnostima, napraviti naredni iskorak sa novim povećanjem minimalne zarade.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније