Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R. [ Mina ]

19. 02. 2019. 22:31 >> 21:59

MBA PORUČILA

Intenzivirati saradnju sa javnim sektorom

Saradnja javnog sektora i predstavnika biznisa bi trebalo da se intenzivira u narednom periodu, zbog koristi koje ona može imati za raznoj crnogorske ekonomije, ocijenjeno je iz Montenegro biznis alijanse (MBA).

Predstavnici MBA sastali su se danas sa predstavnicima ministarstava ekonomije, poljoprivrede i ruralnog razvoja, održivog razvoja i turizma i Glavnog grada.

“Pokazana je spremnost predstavnika javnog sektora za sve vrste saradnje sa predstavnicima privatnog sektora. Ocjena MBA je da se ta saradnja značajno unapređuje u mnogim segmentima što treba podržati, jer za posljedicu ima zajedničke aktivnosti na planu stvaranja što podsticajnijeg poslovnog ambijenta na lokalnom i državnom nivou”, navodi se u saopštenju.

Na današnjem sastanku su dogovorene zajedničke aktivnosti koje se odnose na povezivanje biznisa iz sektora turizma, poljoprivrede i trgovine na lokalnom i državnom nivou, kao i na organizovanje proljećnog Sajma poljoprivrede u Podgorici sa istim ciljem.

“Veoma je važno da javni sektor uviđa neophodnost unapređenja saradnje sa predstavnicima biznisa, zbog koristi koje ta saradnja može imati za razvoj naše ekonomije”, smatraju u MBA.

Oni su ocijenili da će se saradnja ta dva sektora nastaviti i intenzivirati u narednom periodu, ne samo kada je u pitanju izrada zakonske regulative koja se tiče biznisa, već i kroz zajedničko organizovanje drugih brojnih aktivnosti na planu razvoja biznisa na svim nivoima.

“MBA će nastaviti da daje puni doprinos unapređenju ove saradnje svjesna njenog značaja za ukupan razvoj naše ekonomije, što za posljedicu treba da ima i rast standarda naših građana”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније