Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Dan ]

07. 01. 2021. 06:51 >> 06:51
3

DIREKTOR MBA

Trebalo bi smanjiti sve vrste poreza

Izvršni direktor Montenegro biznis alijanse (MBA) Milan Dragić smatra da Vlada treba da smanji sve vrste poreza i da kontinuirano podrži privredu.

Istakao je da je dosadašnja pomoć privredi trebala da bude veća, te da će oporavak ekonomije biti duži proces.

Na pitanje Dan šta bi predložio Vladi da mijenja po pitanju poreske politike, te da li bi trebalo smanjiti PDV, on kaže da novoj vladi sugerišu "obavezno smanjenje svih vrsta poreza, pa naravno i PDV-a".

"Pri tome, nijednog trenutka nećemo smetnuti s uma uticaj takvih mjera na stanje državnog i lokalnih budžeta.
Samo u početnom periodu smanjenje poreza će dovesti do smanjenja priliva budžetskih sredstava. Samo u početku, jer država će vremenom imati sve više prihoda od poreza, jer će se baza onih koji će se baviti biznisom značajno proširiti zbog smanjenja poreskih opterećenja", rekao je Dragić.

Smanjenje poreza je, kaže, svakako jedna od veoma važnih mjera koja poslovni ambijent čini podsticajnim, kako za strane, tako i za domaće investitore.

"Zato bi naša sugestija i novoj vladi bila ista: učinite sve da naš poslovni ambijent bude što konkurentniji i podsticajniji za biznis. Jer samo razvijeni biznis može obezbijediti naš ukupan ekonomski napredak i rast standarda naših građana. U MBA ne vidimo da se na drugi način efikasnije i brže to može postići", rekao je on.

Nije, kaže, jednostavno odgovoriti na pitanje koliko će privredi trebati da se oporavi od posledica pandemije.

"Nije jednostavno odgovoriti na ovo pitanje u smislu procjene koliko će potrajati oporavak naše ekonomije. Jedino što je izvjesno je da će to biti poduži proces. Ne smijemo se zavaravati da se nešto može preko noći promijeniti nabolje. Svi ekonomski parametri pokazuju veliki pad i posrnuće naše ekonomije, što je bilo i za očekivati, posebno zbog otvorenosti naše ekonomije i njene zavisnosti od spoljnjeg uticaja", kazao je Dragić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније