Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B. [ Mina ]

01. 10. 2018. 08:47 >> 08:33

OTVOREN INFOFEST

Uz ICT transformisaćemo administraciju

Infofest predstavlja istoriju informatičkog razvoja Crne Gore, ocijenio je potpredsjednik Skupštine, Branimir Gvozdenović i dodao da je ta manifestacija na inovativan način pokrenula određene procese u državi.

On je sinoć u Budvi, otvarajući jubilarni 25. Infofest, kazao da se danas proslavlja četvrt vijeka jednog uspješnog projekta, koji je 1993. godine na inovativan način pokrenuo određene procese u Crnoj Gori.

„Tada smo hrabro najavili novu eru u tehničko tehnološkom razvoju“, rekao je Gvozdenović.

Iz Ministarstva javne uprave su saopštili da će i ove godine na Infofestu biti više od hiljadu registrovanih pojedinačnih učesnika, a predstaviće se institucije i najznačajnije kompanije iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija (ICT), iz zemlje i svijeta.

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, je navela da kada jedna manifestacija traje četvrt vijeka i sa istim žarom okuplja stručnjake, predstavnike javne administracije, studente i učenike, onda se sa sigurnošću može reći da vrijedi.

„Vjerujemo da su ideje iz oblasti ICT-a, koje smo predstavili svih ovih godina, pomogle da se informacione tehnologije odomaće u preduzećima, školama, javnoj administraciji. Vjerujemo da ono što smo prije nekoliko decenija smatrali dalekom budućnošću, danas živi“, rekla je Pribilović.

Zato se, kako je objasnila, ovogodišnji jubilarni Infofest održava pod sloganom Istorija budućnosti.

„U Ministarstvu javne uprave želimo da uz pomoć ICT-a transformišemo javnu administraciju u savremenu i građanima orjentisanu upravu, u kojoj svaki zaposleni koristi tehnološka dostignuća kao sredstvo da se približi i pomogne građanima i privredi u ostvarivanju njihovih prava“, saopštila je Pribilović.

Infofest, koji ima zvanični status manifestacija od državnog značaja, organizuju Ministarstvo javne uprave i konsultantska kompanija Biznis Link.

Festival traje do kraja sedmice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније