Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

14. 09. 2018. 13:50 >> 13:32

RADOJE DAKIĆ

Sprovesti neophodne radnje za zaključivanje ugovora

Uprava za imovinu obratila se Ministarstvu finansija sa zahtjevom da se sprovedu neophodne radnje za zaključivanje ugovora o kupoprodaji zemljišta bivše podgoričke fabrike "Radoje Dakić".

"Vlada mora ovlastiti ko će u njeno ime potpisati ugovor o kupoprodaji", kazali su agenciji Mina biznis predstavnici uprave.

Uprava za imovinu jedina je u maju dostavila ponudu na oglas za prodaju imovine podgoričke fabrike, vrijednu 3,3 miliona eura. Ponuda se odnosi na dio zemljišta za objekte koji su namijenjeni za kulturu, zdravstvo i osiguranje.

Prema ranijim najavama stečajnog upravnika, Mladena Markovića, ugovor je trebalo da bude potpisan ove sedmice.

Iz Uprave za imovinu su kazali da je prilikom dostavljanja ponude uplaćen depozit od 164,94 hiljade eura.

Predstavnici Uprave su u zahtjevu ministarstvu naveli da je za potrebe zaključivanja ugovora potrebno uplatiti preostali iznos sredstava.

Vlada je na sjednici u junu ovlastila direktora Uprave, Blaža Šaranovića, da u ime izvršne vlasti uzme učešće prilikom kupovine nepokretnosti podgoričke fabrike.

"U cilju realizacije tog Vladinog ovlašćenja, Uprava za imovinu je 25. juna predala Privrednom sudu ispravnu ponudu za kupovinu tih nepokretnosti", rekli su predstavnici Uprave.

Oni su podsjetili da je Marković u julu prihvatio tu ponudu i naveo da će se sa kupcem zaključiti poseban kuporpodajni ugovor.

"U odluci stečajnog upravnika je navedeno da je kupac dužan da prije sklapanja ugovora uplati razliku do ponuđene cijene", kazali su iz uprave.

Od ukupne kupoprodajne cijene, najviše novca, 2,4 miliona eura, trebalo bi da dobije 340 bivših radnika, koji kao razlučni povjerioci imaju pravo na najveći dio od imovine koja se prodaje.

Privredni sud uveo je stečaj u "Radoje Dakić", po zahtjevu Poreske uprave (PU), zbog duga od 10,7 miliona eura, u decembru 2016. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније