Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: O.Z. ]

13. 08. 2018. 16:44 >> 16:29
2

KOSTIĆ SMATRA

Očekuje se blagi rast kamatnih stopa

U Crnoj Gori realno je očekivati da će u narednom periodu doći do rasta kamatnih stopa, kaže ekonomski analitičar Vasilije Kostić. Američka centralna banka već neko vrijeme najavljuje rast kamatnih stopa, a ona je poznata po tome što diktira dešavanja u cijelom svijetu. Ipak, Kostić kaže da taj rast ne očekuje da će biti veliki ali i da se neće preko noći desiti.

"Američka centralna banka već duže vrijeme najavljuje rast kamatnih stopa kako bi obuzdala rast američke ekonomije. U Evropskoj centralnoj banci se odavno govori o monetarnom oslobađanju što je bila inicijalna kapisla za jeftin novac. Tako da je sasvim realno očekivati na globalnom nivou da počne dolaziti do rasta kamatnih stopa", kazao je za Javnom servisu Kostić.

Smatra da je realno očekivati blagi rast kamatnih stopa.

"Budući da su naše kamatne stope izuzetno visoke, bez obzira šta naši bankari mislili, i blagi rast kamatnih stopa bio bi nepovoljan i otežavajući za biznis sektor"

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније