Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

02. 03. 2018. 19:50 >> 19:47
1

ORLANDIĆ SAOPŠTIO

Akcije na berzi, nema prodaje

Akcije Aerodroma Crne Gore koje se od juče kotiraju na Montenegroberzi, ne znači da je u opticaju i prodaja tog preduzeća, kaže direktor Danilo Orlandić.

Trenutno se ne razmišlja o prodaji akcija crnogorskih Aerodroma, koje se od juče nalaze na Montenegroberzi, što je i njihova zakonska obaveza kao akcionarskog društva, kaže direktor Danilo Orlandić.

“To je jedna od zakonskih obaveza koju smo morali da odradimo. Kada je riječ o prodaji, to je i dalje daleko od nas to je priča koja tek treba da ide u nekom naredom periodu”, kaže Orlandić za TVCG.

Poslanik Aleksandar Damjanović kaže da bi to što su akcije Aerodroma na berzi moglo da značiti pripremu djelimične privatizacije, dokapitalizacije ili davanje koncesija.

Aerodromi uz rješavanje zamršenih dužničko-povjerilačkih odnosa sa Montenegroerlajsom, i sa povoljnim kreditima mogu da posluju stabilno i u državnom vlašnistvu, tvrdi Damjanović.

Investicije u aerodrome u Podgorici i Tivtu mogu se obezbijediti iz kredita pod povoljnim uslovima, kao što su sredstva EBRD-a, kaže Damjanović.

“Da li su potrebne investicije svakako, da li se pomoću jeftinog novca može doći do investicija koje bi se iz poslovanja otplaćivale i nema potrebe dovoditi novog vlasnika, jer posluju stabilno”, kaže Damjanović.

On navodi da ukoliko hoćemo i rast turističkog prometa onda je jasno da su neophodne investicije, koje može da obezbijedi i država putem povoljnih kredita i istovremeno zadrži stopostotno vlasništvo.

Kristina Pavićević, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније