Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

19. 11. 2017. 11:24 >> 10:52

U 2018. GODINI

Za energetsku efikasnost 11 miliona

Ministarstvo ekonomije izdvojiće 11 miliona eura za realizaciju druge faze mjera energetske efikasnosti tokom 2018. godine.

Budžetom za narednu godinu planirano je da bude realizovana implementacija mjera energetske efikasnosti na 13 javnih objekata.

Obuhvaćeni su Opšta bolnica Bar, domovi zdravlja Ulcinj, Berane, Rožaje i Plav, Gimnazija "Slobodan Škerović" u Podgorici, Centar za obrazovanje i osposobljavanje "1. jun", Zavod za školovanje i profesionalnu rehabilitaciju djece i omladine, Zavod "Komanski most" iz Podgorice, te Dom starih "Grabovac" u Risnu.

Programom su planirane Srednja mješovita škola "Vuksan Đukić" i OŠ "Aleksa Bećo Đilas" iz Mojkovca, te vrtić "Naša radost" iz Herceg Novog.

"Programom energetske efikasnosti u javnim zgradama tokom 2018. godine predviđeno je i uspostavljanje sistema za energetski monitoring potrošnje u javnim zgradama, sa uspostavljanjem centralne evidencije potrošnje energije javnih objekata, kao i kategorizacije javnih objekata", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo ekonomije podsjeća da je do sada u energetsku adaptaciju više od 40 objekata u Crnoj Gori uloženo oko 35 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније