Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

08. 10. 2017. 18:25 >> 17:55

"INTERPRODUKT"

Novac od IRF-a investirali u nove tehnologije

Cetinjska kompanija Interproduct, koje se bavi proizvodnjom tradicionalnih suhomesnatih proizvoda, dugogodišnji je korisnik kreditnih sredstava Investicino-razvojnog fonda (IRF) koje je iskoristio za investiranje u nove tehnologije, saopštio je izvršni direktor tog preduzeća, Ivan Mijušković.


Preduzeće Interproduct Cetinje, koji je dugogodišnji korisnik kreditne podrške IRF-,a posjetili su danas predsjednik Odbora direktora IRF-a, Zoran Vukčević i gradonačelnik Prijestonice Cetinje, Aleksandar Bogdanović.

“Interproduct je osnovano 1988. godine i kao mala porodična kompanija za proizvodnju crnogorskog pršuta, vrlo brzo proširio proizvodnju na druge tradicionalne suhomesnate specijalitete i iz godine u godinu povećavao proizvodnju“, navodi se u saopštenju IRF-a.

Mijušković je, prilikom posjete predstavnika IRF-a i Prijestonice Cetinje, kazao da je zadovoljan dugogodišnjom saradnjom sa Investiciono-razvojnim fondom istakavši da je u pitanju porodični biznis koji sa članovima porodice vodi već 20 godina na crnogorskom tržištu čime su iz godine u godinu doprinjeli rastu i razvoju firme i očuvanju kvaliteta proizvoda.

Mijušković je kazao da je olakšica na putu do uspjeha bilo veliko porodično iskustvo kako u privrednom sektoru, ali i drugim granama djelatnosti, a ideja za tu vrstu biznisa nametnula se spontano.

U narednim godinama, biznis se širio uz kreditnu podršku IRF-a.

Mijušković je kazao da su kreditna sredstava IRF-a najpovoljnija na tržištu kapitala i da je uz takve uslove iskoristio kreditna sredstva za opremanje novog objekta, za investiranje u nove tehnologije proizvodnje čime su poboljšali kvalitet proizvoda.

„Što se tiče kreditnih uslova, vrlo smo zadovoljni jer smatramo da su povoljniji od trenutnih uslova bankarskog sektora. Veliko nam je zadovoljstvo da je IRF prepoznao Interproduct kao jednog od lidera u proizvodnji tradicionalnih suhomesnatih proizvoda i podržao nas”, naveo je Mijušković.

Prema njegovim riječima, tokom posljednjih nekoliko godina, kontinuirano se radilo na usavršavanju proizvodnje u skladu sa zahtjevima tržišta, što podrazumijeva praćenje kvaliteta ulaznih sirovina i tehnoloških procesa proizvodnje, prilagođenih evropskim standardima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније