Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

13. 08. 2017. 14:00 >> 08:20
8

VUJANOVIĆ VJERUJE

Vlada će odgovorno o Aerodromima CG

Predsjednik Filip Vujanović kazao je da je siguran da će Vlada Crne Gore pažljivo analizirati i odgovorno se odnijeti prema modelu korišćenja crnogorskih aerodroma i investicijama u tu oblast.

Govoreći o tome da li smatra da bi se kroz koncesije mogli bolje iskoristiti crnogorski aerodromi, Vujanović je novinarima, nakon proslave Dana opštine Mojkovac, rekao da ne želi da govori o koncesiji aerodroma u Podgorici i u Tivtu.

"Siguran sam da Vlada na krajnje pažlljiv način pravi analizu i da će na krajnje odgovoran način da promisli o najboljem modelu korišćenja aerodroma i neophodnoj investiciji u aerodrome. Ubijeđen sam da će se pronaći model koji će biti u funkciji interesa Tivta, interesa svih građana primorja i pune valorizacije tog aerodroma i imam potpuno povjerenje u ono što Vlada čini, da bi se obezbijedilo da se aerodrom koristi na maksimalan način", rekao je Vujanović.

On je, na pitanje je li propala inicijativa oko aerodroma u Beranama, rekao da je od početka bio vrlo uključen u taj projekat. Smatra da bi "apsolutno trebalo valorizovati aerodrom u Beranama".

"Da nema razvoja sjevera Crne Gore, posebno tog prostora šest opština, među kojima je i Mojkovac, u turističkoj valorizaciji bez tog aerodroma. Dakle, on je u tom projektu koji je rađen i bio je objavljen kroz tender trebalo da znači najmanje 15 miliona ulaganja korišćenjem tog aerodroma, koji ničim ne bi ugrozio na podgorički, ni tivatski aerodrom, a omogućio da jedan tip aviona koja je bio vrlo prilagođen turističkim potrebama, bude na prostoru Berana i sjevera Crne Gore, maksimalno valorizujući taj saobraćajni pravac", kazao je Vujanović.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније