Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

26. 07. 2017. 18:15   >>  17:47

ZBOG RESTITUCIJE

Nezadovoljan ugovorom za "Vunko"

Na informaciju da je juče potpisan i u Notarskoj kancelariji ovjeren Kupoprodajni ugovor sačinjen između stečajnog upravnika na imovini Vunarskog kombinata "Vunka" Radojice Grbe i Konzorcijuma "Dulović" iz Mojkovca i "Bravere" iz Bijelog Polja, danas je reagovao Branko Hajduković, smatrajući da je time oštećen jer kod komisije za restituciju vodi spor za dio imovine “Vunka” koji je dio ugovora.

Hajduković smatra da je nepravedno da imovina "Vunarskog kombinata", nekada giganta jugoslovenske tekstilnje industrije, bude prodata za samo 2 miliona i 250  hiljada eura.

“Više od 10 dana tri Notarske kancelarije u Bijelom Polju bile su na udaru kako kupaca, tako i prodavca, jer ove kancelarije nijesu htjele da ovjere Kupoprodajni ugovor zbog zabilježbe restitucije na imovini čija površina iznosi 23 hiljade i 500 kvadratnih metara placa čija je vrijednost na ovoj lokaciji koja je proglašena "biznis zonom", takođe velika”, ističe Hajduković.

On podsjeća na odredbe Zakona o povraćaju imovinskih prava i restituciji i Zakona  o restituciji po kojima su, kako kaže, ništavni svi pravni poslovi zaključeni nakon stupanja na snagu Zakona o restituciji koji za predmet imaju vraćanje oduzetih imovinskih prava.

U Notarskoj kancelariji Biljane Konatar tvrde da su, i pored prodaje sporne imovine i ovjere Kupoprodajnog ugovora, potpuno zaštićena vlasnička prava  vlasnika na čiji je zahtjev upisana "zabilježba restitucije" koji je na dijelu obuhvaćenom zabilježbom u svemu suvlasnik sa Konzorcijumom "Dulović - Bravera sve do donošenja zakonite odluke o njegovom pravu.

Novi vlasnici nijesu  htjeli da se odreknu velike imovine u čiji posjed su ušli po izuzetno povoljnim cijenama,  pa su prihvatili ugovor čije je uslove diktirala Notarska kancelarija koja je pazila da ne prekrši zakonske odredbe na svoju štetu i da za to budu odgovorni.

 "Za sada zadovoljni su i bivši radnici "Vunarskog kombinata" zainteresovani samo da naplate svoja potraživanja i pored činjenice da bi, da je "zabilježba restitucije" bila riješena prije prodaje imovine "Vunka", njena cijena bila neuporedivo veća", ističe Hajduković.

 

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније