Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis; Objavio: B.V. ]

04. 07. 2017. 19:12 >> 18:43

EKSPERTSKA MISIJA

Pomažu sprječavanje finansijskih prevara

U okviru saradnje kancelarija Sistema za borbu protiv prevara (AFCOS) Crne Gore i Hrvatske sprovodi se ekspertska misija čiji je cilj da se prenesu stručna znanja iz oblasti zaštite finansijskih interesa Evropske unije (EU), saopšteno je iz Ministarstva finansija.

 

“Stručna znanja se, prije svega, tiču spriječavanja nastanka nepravilnosti i prevara kroz aktivnosti prevencije, detekcije, sankcija i povraćaja nepravilno iskorištenih sredstava EU”, navodi se u saopštenju.

U skladu sa planiranom agendom, danas je održana prezentacija kojoj su prisustvovali predstavnici AFCOS mreže, kao i ministarstava evropskih poslova, ekonomije, poljoprivrede i ruralnog razvoja, CFCU-a, Direkcije javnih radova kao i drugih institucija čiji predstavnici čine dio struktura koje se bave planiranjem, implementacijom i monitoringom sprovođenja projekata koji se finansiraju novcem iz EU.

“Akcenat prezentacije bio je na konkretnim slučajevima nepravilnosti i prevara sa kojima se suočava Hrvatska, kao i načinom na koji se pojedinačni slučajevi rješavaju”, rekli su iz Ministarstva finansija.

Današnji sastanak je, kako se dodaje, bio dobra prilika da se predstavnicima crnogorskih institucija ukaže na oblasti u kojima se mogu pojaviti nepravilnosti i kako adekvatno upravljati istim.

Ekspertska misija je počela u ponedjeljak i traje do petka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније