Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

22. 06. 2013. 10:08 >> 08:45
4

AGONIJA OKO KAP-A

Krivokapić: Nadam se pomoći države

Situacija u KAP-u je zabrinjavajuća, a fabrika bi uskoro mogla da bude sama od sebe ugašena, kazao je predsjednik Sindikata aluminijuma Rade Krivokapić, a prenosi radio Antena M.

 

 

"Situacija je toliko ozbiljna da je pitanje da li će Kombinat sam od sebe da stane, jer glinice, kao najvećeg dijela sirovina, imamo do ponedjeljka. Naši dobavljači su spremni da uz nadoknadu dostave potrebne sirovine, ili makar uz garanciju da će ubrzo biti uplaćeno", istakao je Krivokapić.

On je kazao i da se nada pomoći Vlade, kao jednog od vlasnika KAP-a.

"Uvijek postoji neko rješenje. Mi smatramo da pomoć može stići jedino sa strane, to jest od Ministarstva ekonomije i Vlade Crne Gore, koji treba da odluče da li će KAP da opstane ili da se ugasi. Jer, ne smijemo zaboraviti da nijesu Rusi jedini akcionari u KAP-u, nego jednak broj akcija ima i država Crna Gora", kazao je Krivokapić.

Od dolaska stečajne uprave, kako kaže, situacija u KAP-u se zakomplikovala, jer je WT banka tada blokirala dotok novca.

"Stečajna uprava nije imala velika ovlašćenja, osim da prati kretanje novca, a pošto kretanja nije bilo uopšte, onda njihov posao niti je ometao niti je pomogao. Samim ulaskom stečajne uprave u KAP zakomplikovala se isporuka metala i nabavka sirovina, jer je to jako osjetljivo i kompleksno pitanje. Zato smo i upozoravali da KAP nije trafika i da nije lako uvesti stečaj. Nadamo se da su nadležni imali to u vidu i da će donijeti neko rješenje. Ako se nešto ne desi danas, eventualno sjutra, bojimo se da u ponedjeljak ne bude kasno", poručio je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније