Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R. [ Mina ]

26. 05. 2017. 15:50 >> 15:24
1

RADULOVIĆ PORUČILA

Razmjenom informacija jačati privredu

Direktnim kontaktom i razmjenom informacija na nivou privatnog i javnog sektora mogu se unaprijediti zakonodavni i administrativni okvir i obezbijediti kvalitetni uslovi za jačanje privredne aktivnosti u Crnoj Gori, saopštila je generalni sekretar Unije poslodavaca (UPCG), Suzana Radulović.

Ona je danas, na tribini za privrednike sa teritorije Prijestonice Cetinje, kojom je završena realizacija druge faze projeketa Poreski karavan, kazala da je ta aktivnost samo jedan od proizvoda saradnje Poreske uprave (PU) sa tom asocijacijom privrednika.

"PU projekat Poreski karavan realizuje u saradnji sa UPCG i jedinicama lokalne samouprave", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu PU.

Direktor PU, Miomir  Mugoša, predstavio je rezultate u upravljanju poreskim dugom, reprogramu poreskih potraživanja i naplati poreza u ovoj godini, osvrćući se naročito na proaktivni pristup poreskog organa u komunikaciji sa obveznicima, afirmisanju urednog izmirivanja obaveza i pojednostvljivanju procedura prijavljivanja i plaćanja poreza.

Predstavnici Pirjestonice Cetinje saopštili su da su zadovoljni što se Poreski karavan završava baš u toj lokalnoj samoupravi.

Oni su dodali da je PU otvorena za intenzivnu dvosmjernu komunikaciju sa privrednicima, čime se daje doprinos podsticanju biznisa i kreiranju novih radnih mjesta na Cetinju.

Projekat Poreski karavan usmjeren je na jačanje kapaciteta za pružanje usluga poreskim obveznicima, u cilju podsticanja dobrovoljnog poštovanja propisa i unaprijeđenja stepena poreske discipline na dugoročnom nivou

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније