Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

08. 04. 2017. 13:36 >> 14:18

MARKOVIĆ NA GRADILIŠTU

Radovi u Portonovom u roku

Premijer Duško Marković ocijenio je da će radovi na izgradnji kompleksa Portonovi biti završeni u zadatom roku i da će Crna Gora dobiti rizort po kojem će biti prepoznata na svjetskoj turističkoj mapi.


On je danas prilikom posjete gradilištu turističkog kompleksa Portonovi rekao da će ovo biti "projekat koji će biti podsticajan za razvoj nove Crne Gore".

"On neće podsticati samo naše potencijale u građenju i investiranju nego u promišljanju i kreiranju i u odgovornosti kako da upravljamo svojim resursima", rekao je Marković.

Premjer se zahvalio domaćinu na pozivu da posjeti gradilište i rekao da je riječ o ozbiljnom i odgovornom investitoru.

"Ovo je investitor kojeg smo željelli, koji poštuje Crnu Goru, koji poštuje ugovorne obaveze, koji ima veoma dobru otvorenu saradnju sa Vladom i sa građanima ovog prostora. Društvena odgovornot ove kompanije može biti primjer za mnoge druge koji dolaze u Crnu Goru", rekao je Marković.

Govoreći o konkretnom projektu i onome što je vidio tokom posjete, Marković je rekao da vidimo da naselje niče, da je marina skoro spremna za konačni završetak.

"Danas smo tu da zajedno definišemo sljedeće korake kako bismo se uskoro svi zajedno u Crnoj Gori radovali jednom ovakvom turističkom rizortu koji će ne samo oplemeniti Crnu Goru nego će je učiniti trajno drugačijom od onoga što ona jeste", rekao je Marković.

Na tom najvećem turističkom gradilištu u Evropi zaposleno je gotovo 700 radnika.

Azerbejdžanska kompanija Azmont Investments gradi hotelsko-stambeni kompleks sa marinom. Najveći hotel vodiće prestižni operater "One and Only".

Gradilište se nalazi na prostoru nekadašnje kasarne "Orijenski bataljon" u Kumboru. Vlada Crne Gore zaključila je 10. jula 2012. godine sa Državnom naftnom kompanijom Republike Azerbejdžan, Azmont Investments Ugovor o dugoročnom zakupu lokacije kasarne koji je podrazumijevao ukupno ulaganje od nešto više od 258 miliona eura.

Do kraja prošle godine u projekat je, prema podacima investitora, uloženo 210.312.837 eura. Azmont je nakon zaključenja ugovora sa hotelskim operaterom "One and Only" najavio investicije vrijedne 650 miliona eura.

U pratnji predsjednika Vlade su ministri održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, finansija Darko Radunović, saobraćaja i pomorstva Osman Nurković i unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić kao i direktori Uprave carina Vladan Joković i „Morskog dobra“ Predrag Jelušić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније