Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

22. 03. 2017. 09:10 >> 08:51

KROZ 11 UGOVORA

Podijeljeno pola novca iz Abu Dabi fonda

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja do sada je potpisalo 11 ugovora za korišćenje kredita za razvoj poljoprivrede iz Abu Dabi razvojnog fonda, vrijednih 26,2 miliona dolara.

Iz tog Vladinog resora su saopštili da su dva korisnika ispunila sve obaveze i već počela da koriste dio novca iz tog projekta, dok pet treba uskoro da počne sa korišćenjem sredstva, pišu Vijesti.

Uslove nijesu ispunila četiri potpisnika.

Novac su počeli da koriste Eko per iz Šavnika, koji je dobio 2,5 miliona dolara za proširenje fabrike vode, i FML Nikšić, koji je dobio 1,2 miliona za rekonstrukciju i dodatno opremanje bivše mljekare Nika.

Uslov da uskoro može da počne da koristi novac, ispunila je kompanija Mesopromet–Franca iz Bijelog Polja, koja je dobila kredit od tri miliona dolara za izgradnju i opremanje objekta za suvo i hladno sušenje mesa. Uslov je ispunio i žabljački HM Durmitor, koji je doio dva miliona dolara za formiranje farme za uzgoj agnus goveda.

Iz Ministarstva je saopšteno da je uslov ispunila i firma Vektra Jakić, koja je dobila tri miliona za izgradnju fabrike za proizvodnju peleta. Uslov su ispunile i kompanije Milkraft iz Bijelog Polja i Agro Carine. Milkraft je dobio kredit od tri miliona dolara za proširenje pogona za preradu mlijeka u Pavinom Polju, dok su Agro Carine dobile 2,5 miliona za proširenje farme ovaca, proizvodnju primarnih proizvoda i povezivanje poljoprivrede i turizma na Pišću i Pivi.

Firme koje još nijesu ispunile uslove su Mesna industrija „Goranović“ iz Nikšića i fabrika mineralne vode Bjelsaica Rada iz Bijelog Polja. Sa "Goranovićem" je ugovoren kredit od tri miliona dolara za proširenje mesne industrije, dok je Bjelasica Rada trebalo da dva miliona dolara uloži u fabriku.

Uslove nijesu ispunile ni firme IM Gradina iz Rožaja i CG i Power SERV iz Nikšića.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније