Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

12. 06. 2013. 17:50 >> 17:50

BERANSKI RUDARI

Milić: Država ne radi svoj posao

Prava rudara beranskog Rudnika mrkog uglja, koji osam dana štrajkuju u jami, ugrožena su, prije svega, jer država ne radi svoj posao, ocijenio je predsjednik Socijalističke narodne partije Srđan Milić.

Milić je danas posjetio rudare Rudnika mrkog uglja u Beranama, koji već osmi dan protestuju u jami “Petnjik”, 200 metara ispod zemlje.

Nakon razgovora sa šest rudara i njihovih 19 kolega koji protestuju u upravnoj zgradi Rudnika, Milić je saopštio da je očigledno da su prava rudara ugrožena, prije svega zato što država ne radi svoj posao.

„Mene ne interesuje ni jedan investitor, već država koja je sa njima sklapala aranžmane. Država mora da stane iza svakog čovjeka, jer je sramota za Crnu Gori da danas neko mora da bude prisiljen da se na ovakav način bori za svoja prava”, naglasio je Milić.

Lider SNP-a je štrajkačima obećao da će odmah od odgovornih ljudi iz vlade zahtijevati da pronađu odgovarajuće rješenje za beranski rudnik i da se pod hitno ispune zahtjevi rudara.

Milić je kazao da je Vlada, nakon konstatacije da se radi o neuspješnoj privatizaciji, trebala da raskine kupoprodajni ugovor i da saopšti ima li beranski rudnik perspektivu ili ne.

Rudari, kaže Milić, opravdano protestvuju tražeći isplatu sedam zaostalih plata i povezivanje radnog staža za poslednjih 18 mjeseci.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније