Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

10. 06. 2013. 08:20 >> 14:06
1

DANAS RASPRAVA

Odbor za ekonomiju o rastu PDV-a

Odbor za ekonomiju, finansije i budžet razmatra amandmane Vlade za povećanje poreza na dodatu vrijednost, sa 17 na 19 odsto.

 Vlada je, u obrazloženju amandmana na Zakon o PDV-u, koji će se naći pred članovima tog skupštinskog tijela, navela da će povećanjem PDV-a ostvariti 40 miliona eura prihoda na godišnjem nivou, te da će i nakon povećanja PDV i dalje biti najmanji u regionu.

Osim o povećanju PDV-a, Odbor će raspravljati i o Predlogu zakona o sprečavanju nelegalnog poslovanja i o Predlogu zakona o porezu na dodatu vrijednost.

Odbor će se izjasniti i o predlogu ocjena i stavova izvještaja Državne revizorske institucije (DRI) o reviziji garancija izdatih u 2010. i 2011. godini , koje su podnijeli PCG i SNP.

Zaključci bi trebalo da obavežu ministarstva ekonomije i finansija i Komisiju za kontrolu državne pomoći da ispune preporuke DRI i da ih nakon 45 dana obavijeste o njima.

Zaključci će obavezati i Vrhovno državno tužilaštvo da ispita izvještaj i donese odgovarajuće mjere.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније