Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

09. 06. 2013. 23:19 >> 23:30
2

DOŽIĆ O KAP-u

VIDEO: Očekujem da dug plate novcem od PDV

Predstavnik Vlade Crne Gore u Odboru direktora KAP-a Nebojša Dožić kazao je da je danas tražio da se svi članovi izjasne o preusmjeravanju 750.000 eura od povraćaja poreza za plaćanje Evropskoj interkonekciji za neovlašćeno korišćenje struje.

 "Ja sam danas uputio poziv za sjednicu Odbora direktora, na kojoj se zahtijeva da se svi njegovi članovi izjasne po hitnom postupku o preusmjeravanju tih sredstava prema Crnogorskom elektroprenosnom sistemu, kako bi se problem prevazišao. Sjednica je zakazana i očekujem njihovu kooperativnost", Dožić za RTCG.

On je naglasio da je tražio izjašnjavanje članova Odbora direktora KAP-a već danas, ali da nije dobio povratne informacije.

"Očekujem njihovu kooperativnost. Plaćanje rate iz trezora KAP-a je najbolja varijanta i, po meni, trenutno jedina moguća varijanta", rekao je Dožić.

Inače, KAP u trezoru ima oko 750.000 eura svojih sredstava po osnovu povraćaja poreza na dodatu vrijednost, a za koje Vlada očekuje da će biti sjutra iskorištene za prvu ratu vraćanja neovlašćeno preuzete struje iz sistema Evropske interkonekcije.

Na taj način počelo bi se sa realizacijom zaključaka sa sastanka iz Brisela.

Dožić je potvrdio da je riječ o 750.000 eura koje je Vlada opredijelila za isplatu otpremina 55 zaposlenih koji su tehnološki višak u fabrici. On je rekao da taj novac radnicima ne bi bio isplaćen, dok im KAP ne uplati zaostale doprinose.

Dožić je rekao da će ti radnici ostati da rade honorarno u KAP-u, sve dok se ponovo ne obezbijede sredstva za njihove otpremnine, navodeći da su u toku pregovori između Vlade i EPCG o rješavanju problema snabdijevanja KAP-a strujom.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније