Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

09. 06. 2013. 20:06 >> 20:15
8

PING PONG

SDP: Neka DPS-u sad pomogne SNP

Socijaldemokratska partija (SDP) zatražiće od da Kolegijum predsjednika Skupštine u najkraćem roku zauzme adekvatan stav povodom Vladinog dopisa parlamentu, da izvršna vlast prihvata zaključke o KAP-u, saopšteno je iz stranke Ranka Krivokapića.

Uz ocjenu da, principijelno gledano, Skupština Crne Gore ne ugrožava ustavnu nadležnost Vlade Crne Gore kada usvoji zaključke o KAP-u, kakvi god oni bili, iz SDP-a su ocijenili da Vlada ugrožava ustavnu podjelu vlasti onda kada ne sprovede te iste zaključke.

"Upravo je Vlada prošle godine tražila da Parlament u formi zaključaka utvrdi politiku u ovoj oblasti. Ustavna podjela vlasti je jasna, Vlada sada nema šta da preispituje zaključke Parlamenta, već treba da ih realizuje. Zaključci koje je većinski dio Vlade usvojio, uprkos protivljenju ministara iz SDP-a, narušavaju ustavnu podjelu vlasti, a pritom su potpuno nelogični", saopšteno je iz SDP-a.

Navode i da je, sa druge strane, apsolutno nelogično i nejasno "zašto je DPS u Skupštini, sa sve ministrom ekonomije na čelu, podržao najnovije zaključke u parlamentu, a samo par nedjelja nakon toga DPS u Vladi, na predlog tog istog ministra ekonomije, konstatovao da je zaključke nemoguće sprovesti".

"Postavlja se pitanje jesu li bili ozbiljni prvi ili drugi put. Zato očekujemo da DPS iz Skupštine, objasni DPS-u u Vladi zašto je glasao za te zaključke. Neka pritom DPS-u iz Skupštine u pomoć pritekne i SNP, jer je upravo on osmislio zaključke koje su ovi nesebično podržali", poručili su iz SDP-a.

Iz te partije podsjećaju da je SDP nudio rješenje koje nije popularno, ali jeste odgovorno "budući da je sada još očiglednije da je i jedino moguće".

"A to je stečaj sproveden po modelu Željezare Nikšić. I jedni i drugi su samo iz demagoških razloga odbili taj predlog. Nakon toga su zajedno osmislili i usvojili zaključke koje su prethodno debelo umotali u populističku oblandu. Problem je što je te zaključke jednako teško i ispoštovati i prekršiti, jer isti ne definišu ništa a omogućavaju nastavak prakse izvlačenja novca iz Crne Gore od strane CEAK-a preko računa za struju koju ne plaća. Neka zato sada zajedno rješavaju problem koji su sami izazvali", zaključili su iz SDP-a. 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније