Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

06. 06. 2013. 19:14 >> 19:14

POLJOPRIVREDA

Francuzi zainteresovani za saradnju

Francuska Agencija za razvoj i promociju organske poljoprivrede zainteresovana je za saradnju sa crnogorskom Vladom, proizvođačima i pobornicima organske proizvodnje u Crnoj Gori, saopštila je njen direktor Elizabet Mersije.

“Biće nam veliko zadovoljstvo da počnemo saradnju i ugostimo u Francuskoj ljude iz Crne Gore, kako bi im prenijeli iskustva u proizvodnji organske hrane”, kazala je Mersije nakon sastanka sa crnogorskim ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja, Petrom Ivanovićem.

 

 

Iz Ministarstva je saopšteno da je na sastanku, koji je organizovan u okviru zvanične posjete Ivanovića Francuskoj, bilo riječi o značaju “otvaranja vrata” organskoj proizvodnji u Crnoj Gori.

Mersije je tokom sastanka predstavila Agenciju na čijem je čelu i koja bi, između ostalog, trebalo da doprinese razvoju organske poljoprivrede, olakša saradnju poljoprivrednika, ali i informiše potrošače, građane i profesionalce koji žele da razvijaju taj sektor.

Ona je navela da u Francuskoj postoji 25 hiljada farmi organske proizvodnje, dok se obrađuje više od milion hektara zemljišta. Tržište organske proizvodnje, koje se prema njenim riječima u Francuskoj svakim danom povećava, vrijedi više od četiri milijarde EUR.

Ivanović se u Francuskoj susreo i sa vršiocem dužnosti generalnog direktora France Agrimera, Frederikom Gedar Delaeom, sa kojim je razgovarao o mogućim oblicima saradnje i pružanju podrške Crnoj Gori.

“Uzećemo u obzir sve što smo čuli i vidjeti na koji bismo način mogli obaviti ekspertizu i identifikovati situaciju u Crnoj Gori, koristeći naša iskustva”, poručio je Gedar Delae.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније