Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Pobjeda, Objavio: I. P. ]

31. 08. 2016. 08:03 >> 12:25
7

BULAJIĆ SMATRA

EPCG i KAP vratiti državi

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) mora da bude u državnom vlasništvu. I ne samo to preduzeće, već i Rudnik uglja, Kombinat aluminijuma, Rudnici boksita i Željezara Nikšić. To je i stav DF-a i Nove, rekao je poslanik DF dr Strahinja Bulajić.

 

On je istakao da je neophodno da se formira energetsko-metalurški konzorcijum u državnom vlasništvu kao uslov za pokretanje i ozdravljenje uništene privrede.

"Zaista je previše vremena potrošeno na uništavanje preduzeća, na ukidanje radnih mjesta, enormno zaduživanje, generisanje siromaštva i opšteg pada elementarnih uslova života. Crna Gora je uništena ne samo u privredno-ekonomskom smislu, već i u moralnom i duhovnom. A ekonomska obnova bez moralne i duhovne, jednostavno, prirodno nije moguća. Više nema vremena i Crna Gora konačno mora da radi i da otvara nova radna mjesta i nove proizvodne pogone", kazao je Bulajić za Pobjedu.

On je ocijenio da je drugi blok TE potreban Crnoj Gori, ali i Pljevljima.

"Nažalost, još nijesmo imali priliku da vidimo ugovore sa Škodom za gradnju drugog bloka TE, ali ukoliko ne budu ispoštovani svi parametri i ukoliko taj projekat dobije 'epitet' koruptivno-tajkunskog, onda je bolje da se ne kreće u gradnju",ističe on.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније