Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: D.Ž.

14. 07. 2016. 15:43 >> 15:27

EPCG

Dug za struju skoro 133 miliona

Dug domaćinstava za utrošenu električnu energiju na dan 30. jun je iznosio 132,96 miliona eura, a za kategoriju ostala potrošnja 49,42 miliona eura, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

Iz EPCG su agenciji Mina-business kazali da trend kretanja dugovanja kod kategorije ostala potrošnja bilježi konstantu, bez rasta ili pada, dok je kod domaćinstva u opadanju, u odnosu na decembar prošle godine. 

“Ono što je bitno naglasiti jeste da oko 50 odsto potrošača iz kategorije domaćinstva redovno izmiruje svoje obaveze po osnovu utrošene električne energije, i po tom osnovu ostvaruje popuste od pet odnosno deset odsto ako su članovi Zlatnog tima. Za njih je priređena i nagradna igra Neka vas vozi dobra energija koja je u toku”, rekli su iz EPCG.

Iz kompanije su podsjetili da se u tri ciklusa te nagradne igre dodjeljuju, pored drugih vrijednih nagrada, dva automobila Ford mondeo i četiri automobila Ford focus.

Iz EPCG su saopštili da se na krajnju mjeru isključenja potrošača sa mreže odlučuju tek kada iscrpe sve druge mjere i alate koji su im na raspolaganju za naplatu duga.

“U tom smislu, EPCG ima razumijevanja i pokrenula je akciju Podijelimo teret za domaćinstva i 5 za 5 za ostalu potrošnju, u kojima se potrošačima nudi da svoje obaveze izmiruju u fiksnim mjesečnim ratama”, dodali su iz EPCG.

U akciji Podijelimo teret, koja je pokrenuta već tri puta, domaćinstva dug po osnovu utrošene električne energije, bez obzira na njegovu visinu, mogu otplaćivati u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura, bez učešća, uz uslov da su plaćena tri posljednja računa.

“Od trenutka potpisivanja ugovora, i za vrijeme urednog izmirenja obaveza po potpisanom ugovoru ne obračunava se zatezna kamata. Da bi ugovor o izmirenju duga ostao na snazi, svakog mjeseca mora se redovno plaćati rata u iznosu od 20 eura i tekući račun”, objasnili su iz EPCG.

Potrošači električne energije imaju obavezu da račun plate u roku od osam dana od dana dostave računa.

“Ukoliko to ne urade, EPCG šalje opomenu, na osnovu koje je rok za plaćanje takođe osam dana od dana uručenja. Ukoliko potrošač ni tada ne realizuje uplatu, EPCG ima pravo da potrošača isključi sa mreže”, zaključili su iz EPCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније