Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

12. 05. 2016. 08:33 >> 08:15

DAKIĆ OCIJENIO

Najosjetljiviji na šokove u turizmu

Šok za crnogorsku ekonomiju predstavlja sve što može da ima negativan uticaj na kretanje BDP-a. Crna Gora je zato najosjetljivija na šokove koji negativno utiču na turizam i priliv kapitala, odnosno stranih direktnih investicija, kazao je guverner Centralne banke Milojica Dakić.

 

“Kao mala otvorena ekonomija, pored internih, Crna Gora je snažno izložena eksternim šokovima”, rekao je Dakićdgovarajući na pitanje na koje šokove je naša ekonomija najranjivija, što je bila i tema prilikom nedavnih sastanaka Dakića u Vašingtonu sa predstavnicima Svjetske banke i MMF.

On je naveo da je u završnoj fazi izrada dokumenta trogodišnjeg Partnerskog okvira Svjetske banke i Crne Gore.

“Ovim dokumentom biće definisani oblici podrške Svjetske banke Crnoj Gori, ciljevi koje treba ostvariti, kao i preporučene mjere u svim oblastima ekonomske politike da bi se ostvarili zacrtani ciljevi”, kazao je Dakić za Pobjedu.

Prema njegovim riječima, imajući u vidu da je novo zapošljavanje i kreiranje snažnog privatnog sektora definisano kao jedan od prioritetnih ciljeva, planirano je značajnije učešće IFC-a kao dijela grupe Svjetske banke.

Iznos investicija IFC-a od 40 do 80 miliona dolara je samo preliminarni okvir potencijalnog investiranja u privatni sektor, koji može biti niži, ali i viši, u zavisnosti od kvaliteta projekata kako inostranih tako i domaćih investitora”, naveo je Dakić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније