Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

[ M.L.B. ]

04. 08. 2023. 19:27 >> 19:28

U TIVTU

Po nalogu komunalne policije očišćena plaža Kaladrovo

Zakupac plaže Kaladrovo u Tivtu uklonio je otpad nakon što mu je to naložila komunalna policija. Prethodno su se građani obratili Portalu RTCG navodeći da se na toj plaži događa pravi ekološki incident u jeku turističke ljetnje sezone, te da su smeće i otpad na svakom koraku.

Tivatski Sekretarijat za inspekcijski i komunalni nadzor saopštio je da su intervenisali na plaži Kalardovo, po prijavi da je na plaži velika količina otpada.

“Službenici komunalne policije naložili zakupcu plaže da ukloni otpad, što je zakupac učinio u datom roku”, navodi se u saopštenju.

Turisti koji su došli iz Novog Sada kazali su ranije Portalu RTCG da su zgroženi stanjem na kupalištu i plaži Kaladrovo.

Tokom kupališne sezone korisnici su u obavezi da održavaju kupalište čistim, podrazumijevajući pri tom da detaljno, svakodnevno prazni korpu za otpatke i čisti kupalište i pripadajući akva prostor.

Kupalište mora biti očišćeno od sitnog i krupnog otpada, a posebno od otpadaka i materijala koji mogu ugroziti bezbijednost i higijenu na kupalištu.

Takođe, u periodu van sezone su u obavezi da obezbijede redovno i uredno održavanje akva prostora: uklanjanje i odvoz murave, sitnog otpada i drugih stvari koje more izbaci, uz obavezu da uklanjanje i odvoz sakupljenog otpada uradi na propisan način u saradnji sa lokanim komunalnim preduzećem.

Prema informacijama JPMD, za kupališta koja nisu data na korišćenje, odnosno nisu ustupljena, Javno preduzeće je dužno da obezbijedi minimum uslova za bezbjedno korišćenje kupališta, u dijelu opremanja kupališta, na način što obezbjeđuje bove, kante za otpatke, kabine.

Kada je u pitanju čistoća kupališta, Javno preduzeće je zaključilo ugovore sa Komunalnim preduzećima svih primorskih opština sa ciljem da održavaju komunalni red na nezakupljenim kupalištima i ostalim djelovima obale.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније