Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 06. 2015. 21:37 >> 22:21
4

KOVAČEVIĆ PORUČILA

Zarubica upisan po zakonu

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević poručila je da se odgovornost za dešavanja u Savezu Sindikata Crne Gore nikako ne može locirati u ministarstvu kojim rukovodi. Kovačević je odbacila, kako je kazala, navode da je ministarstvo u registar upisalo Duška Zarubicu kao generalnog sekretara SSCG pod bilo kakvim pritiskom.

Ministarka je, gostujući u emisiji "U Centar" TVCG, podsjetila da je nekoliko mjeseci nakon upisa Marka Nikčevića u registar kao generalnog sekretara, održan vanredni Kongres Sindikata na kojem je za generalnog sekretara izabran Duško Zarubica.

"Većina sindikata je odlučila da generalni direktor više ne bude Nikčević, već Duško Zarubica. Ministarstvo posjeduje dokumenta koja nedvosmisleno dokazuju da se većina Sindikata izjasnila za Zarubicu", kazala je Kovačević.

Poslije toga je, kako kaže, u ministarstvo stigao zahtjev za upis novog generalnog sekretara u skladu sa odlukama tog Kongresa, na osnovu dokumentacije koja je u skladu sa zakonom.

"Nakon toga je ministarstvo rada i socijalnog staranja donijelo zaključak kojim se prekida postupak upisa, imajući u vidu da je podneseno više krivičnih prijava. Ministarstvo rada je željelo da se ne miješa u te prijave, da ne upisuje generalnog sekretara, već da sačeka da se postupci kod tužilaštva dovedu do kraja", podsjetila je Kovačević.

Kada smo upisivali Marka Nikčevića, tada mu nije smetala odluka ministarstva, navela je Kovačević.

"Netačni su navodi Marka Nikčevića i predsjednika Skupštine SSCG Branka Vujisića da me je premijer Milo Đukanović zvao i naredio da upišem Duška Zarubicu za generalnog sekretara Saveza sindikata Crne Gore. Niti me je ko zvao, niti naredio, već je donijeto rješenje o upisu Zarubice na osnovu dostavljenje dokumentacije", kazala je Kovačević.

Ona je najavila da će za sve napade na nju i resor koji vodi ubuduće podnositi krivične prijave.

Ministarstvo ne štiti nikoga i ničije eventualne zloupotrebe i sve treba da ispita državno tužilaštvo, poručila je Kovačević.

 

  

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније