Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 06. 2015. 15:28 >> 15:32
8

MARKOVIĆ POZVAO

"Tužilaštvo da sasluša Canovića zbog prijetnji"

Predsjednik Komisije za istraživanje napada na novinare Nikola Marković zatražiće od Vrhovnog državnog tužioca i direktora Uprave policije da ispitaju, kako je kazao, prijetnje koje je Kemal Canović iz Plava danas uputio novinarima „Dana“.

Marković je istakao da će podnijeti i zahtjev Agenciji za nacionalnu bezbjednost da izvrši bezbjednosnu procjenu zaposlenih u redakciji "Dana".

"Canović je u današnjoj izjavi medijima ustvrdio da je dnevnik `Dan` crnogorski `Šarli ebdo` i naveo da on `kad kažnjava, strogo kažnjava`. Svima je poznata tragična sudbinu novinara tog francuskog lista, pa nadležni organi treba da pod hitno ispitaju njegove prijeteće poruke, jer država mora zaštititi sve svoje građane, pa i novinare", rekao je Marković.

On je naglasio da očekuje da će tužilašvo saslušati Canovića i preduzeti sve zakonske radnje kako bi se izbjegle ozbilje posljedice, s obtirom da "u svojoj izjavi Canović prijeti kažnjavanjem i odmazdom nazivajući novinare monstrumima".

Marković je pozvao tužilaštvo da sasluša i Canovićeva dva sina i ćerku, kako bi istražili fotografije sa ratišta u Siriji koje se nalaze na Fejsbuk profilu jednog od njih.

 

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније